Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πρόγραμμα στήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

09/06/2023
από
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε διάφορες νέες πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Αμερική, από την παροχή πόρων ψυχικής υγείας έως την καταπολέμηση των απαγορεύσεων βιβλίων.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών εξήγησε ότι οι νέες πρωτοβουλίες θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των αυξανόμενων εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, στην αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων και στην αντιμετώπιση του ευρέως διαδεδομένου ζητήματος της απαγόρευσης βιβλίων, το οποίο ο Λευκός Οίκος περιέγραψε ως «διαβρωτικό για τη δημοκρατία».

Έρχεται την ώρα που η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – η μεγαλύτερη οργάνωση πολιτικής πίεσης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα εντός των ΗΠΑ – κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τους ΛΟΑΤΚΙ+ Αμερικανούς για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο πρόεδρος της ομάδας δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στην έξαρση της αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσίας που σαρώνει τα πολιτειακά σώματα.

Ανακοινώνοντας τις πρωτοβουλίες, ο Λευκός Οίκος έγραψε την Πέμπτη (8 Ιουνίου): «Σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Μήνα Υπερηφάνειας, η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις ανακοινώνει νέες δράσεις για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων από επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και της ασφάλειάς τους.

«Πάνω από δώδεκα πολιτείες έχουν θεσπίσει αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ που παραβιάζουν τις πιο βασικές αξίες και ελευθερίες μας ως πολίτες της Αμερικής και είναι σκληροί και ανάλγητοι για τα παιδιά μας, τους γείτονές μας και όσους ανήκουν στην κοινότητά μας.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις στέκεται στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και την καλύπτει απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε διάφορες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων ομοσπονδιακών κονδυλίων για την «υποστήριξη προγραμμάτων που βοηθούν τους γονείς να στηρίξουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά τους» και την προστασία των κουήρ νέων σε ανάδοχες οικογένειες.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την αντιμετώπιση ενός «κύματος βίας» κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το οποίο «συνδέεται όλο και περισσότερο με ομάδες μίσους και βίαιους εξτρεμιστές στο εσωτερικό της χώρας», προσθέτοντας ότι η βία στοχεύει δυσανάλογα τις τρανς γυναίκες και τα μη λευκά κορίτσια.

Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε επίσης σχέδια για την αντιμετώπιση των απαγορεύσεων βιβλίων, οι οποίες, σύμφωνα με την PEN America, στοχεύουν «σε συντριπτικό βαθμό» τους ΛΟΑΤΚΙ+ συγγραφείς και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Ο Λευκός Οίκος έγραψε: «Σε ολόκληρη τη χώρα, το έθνος μας αντιμετωπίζει μια έξαρση στις απαγορεύσεις βιβλίων – προσπάθειες που αφαιρούν δυσανάλογα βιβλία για τις ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητες, τις κοινότητες των μη λευκών ατόμων και άλλες κοινότητες, από τα ράφια των βιβλιοθηκών και των σχολικών τάξεων.

«Η απαγόρευση βιβλίων διαβρώνει τη δημοκρατία μας, αφαιρεί ζωτικούς πόρους για τη μάθηση των μαθητών και μπορεί να συμβάλει στο στίγμα και την απομόνωση που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

Τα σχέδια έρχονται την ώρα που η ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπική οργάνωση GLAAD ανακοίνωσε έναν οδηγό κοινοτικής δράσης κατά της απαγόρευσης βιβλίων στις ΗΠΑ.

Η GLAAD, μαζί με την EveryLibrary, ανακοίνωσε έναν οδηγό πόρων, με τίτλο «Book Bans: A Guide for Community Response and Action», για να ενημερώσει τους ανθρώπους για το πώς να καταπολεμήσουν τις απαγορεύσεις βιβλίων στα σχολεία και τις βιβλιοθήκες της περιοχής τους.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Αυτός ο οδηγός είναι επειγόντως απαραίτητος, καθώς οι κοινότητες αντιμετωπίζουν έναν ραγδαία αυξανόμενο αριθμό προσπαθειών απαγόρευσης βιβλίων σε όλη τη χώρα. Οι απαγορεύσεις βιβλίων δεν μπορούν να συνεχίσουν.

«Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τα βιβλία για εμάς ανήκουν στις βιβλιοθήκες, στα σχολεία και παντού. Αυτό το εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση των απαγορεύσεων των βιβλίων θα βοηθήσει τις κοινότητες να γίνουν ασφαλέστερες, ισχυρότερες και εξυπνότερες. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη της προσωπικής αφήγησης και των ελκυστικών μέσων ενημέρωσης, οι κοινότητες μπορούν να ενωθούν με τους γείτονές τους, να στείλουν ένα μήνυμα καλωσορίσματος και αποδοχής και να δουν τα συγκεκριμένα βιβλία να επιστρέφουν στα ράφια.

«Οι κοινότητες που νοιάζονται για κάθε αναγνώστη και για ένα μέλλον όπου όλα μπορούν να είναι ελεύθερα πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο».

Δες και αυτό!