Ο Θανάσης Αλευράς διασκευάζει Lou Reed με στίχους για τον Ζακ

0
413

Ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς ερμηνεύει το κομμάτι «Κραυγή του τρόμου», την ελληνική εκδοχή του κλασσικού «Walk on the Wild Side» του Lou Reed σε στίχους Γιώργου Παυριανού.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, ο Γιώργος Παυριανός έγραψε τους ελληνικούς στίχους του τραγουδιού στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κατά παραγγελία του Γιώργου Μαρίνου, ο οποίος και το τραγούδησε στη «Μέδουσα».

Το τραγούδι μιλάει για ανθρώπους, τους οποίους ο κόσμος κάνει ότι δεν τους βλέπει.

Μετά από τόσα χρόνια ο κόσμος δεν διαφέρει κατά πολύ, έτσι ο στιχουργός δεν άλλαξε παρά μόνο τον πρώτο στίχο.

Εκεί που ελεγε «Ο Ζαν ντ’ Αρκ απ’ τη Θεσσαλονίκη» έγινε «Ο Ζάκι Ο το έσκασε απ’ το σπίτι» για να θυμίζει τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο Θανάσης Αλευράς ερμηνεύει μοναδικά την «Κραυγή του τρόμου», ενώ ο Νίκος Σούλης σκηνοθετεί το ξεχωριστό video clip.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!