Την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του EuroPride 2020 εξέφρασε επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 21 Ιουλίου.

Με επιστολή που απέστειλε στο Thessaloniki Pride ο ΣΥΡΙΖΑ επεδίωξε να ενισχύσει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του μεγάλου ευρωπαϊκού φεστιβάλ υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το 2020.

Το EuroPride, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το1992 και έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη, αποτελεί το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ευρώπη. Συνυποψήφιες της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του 2020 είναι οι Βρυξέλλες, το Αμβούργο, το Μπέργκεν. Η ανάθεση της διοργάνωσης θα γίνει με ψηφοφορία της πανευρωπαϊκής ομοσπονδίας διοργανωτών pride (EPOA), που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη του 2017 στο Γκέτεμποργκ.

Με ανακοίνωσή του το Thessaloniki Pride επισημαίνει πως η πραγματοποίηση του EuroPride 2020 στην Ελλάδα θα προσφέρει πολλά στην ελληνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και θα δώσει φωνή σε κοινότητες γειτονικών χωρών, όπως η Τουρκία, η Αλβανία και η ΠΓΔΜ, των οποίων τα δικαιώματα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Πηγή: Left.gr