Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0
489
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα το πρωί με μια ανάρτηση στα social media.

Ο πολιτικός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με ένα τετράλεπτο βίντεο στα social media στο οποίο αφηγείται τη ζωή του, αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να αναλάβει αυτό το αξίωμα. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ο ίδιος δεν έχει κομματική προϋπηρεσία, ότι είναι αυτοδημιούργητος και ότι ασχολείται με την κοινωνική ζωή. Τονίζει ότι η υποψηφιότητά του είναι ριζοσπαστική καθώς και ότι είναι έτοιμος να ανταγωνιστή τον τωρινό πρωθυπουργό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πέμπτος υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Βρέθηκε στο επίκεντρο όταν έκανε δημόσιο coming out κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ως απάντηση στα ομοφοβικά σχόλια βουλευτή (πλέον) της Ελληνικής Λύσης. Τότε, όταν ο βουλευτής είχε πει στον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν μπορεί να επιβάλει την άποψη του, ο τελευταίος είχε δηλώσει: «Δεν είναι άποψη, είναι η ζωή μου».

Το καλοκαίρι ο τώρα υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μας είχε παραχωρήσει συνέντευξη έχοντας πλάι του τον σύντροφό του Tyler. Στη συνέντευξη μίλησε για τη ζωή του στις ΗΠΑ, την εποχή που αντιλήφθηκε ο ίδιος τη σεξουαλική του ταυτότητα, το coming out, αλλά και για την γνωριμία του με τον Tyler. Και τότε ο Στέφανος Κασσελάκης μας είχε επισημάνει ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ξεκίνησε να ασχολείται με την πολιτική είναι τα ελλιπή ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα, αλλά και οι ταξικές διακρίσεις και η ευκαιρία κοινωνικής κινητικότητας που γνώρισε στις ΗΠΑ.

Στο βίντεο ο υποψήφιος μίλησε και για την γνωριμία του με τον σύντροφο του. Συγκεκριμένα είπε: «Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι».

Οι εκλογές για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένονται να γίνουν 10 και 16 Σεπτεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο της ανακοίνωσης εδώ.