Ο snowboarder Tanner Pendleton έκανε coming out ως γκέι

29/06/2020
από
Ο snowboarder Tanner Pendelton έκανε coming out ως γκέι

Ο Tanner Pendleton έκανε coming out ως γκέι σε συνέντευξή του με το Torment.
Μιλώντας στον στενό του φίλο, Java Fernandez, στον οποίο είχε κάνει coming out πέρσι, ο Tanner μίλησε για τις δυσκολίες του να δεχτεί τη σεξουαλικότητά του.

Είπε ότι ήξερε για τη σεξουαλικότητά του από νεαρή ηλικία, αλλά το είχε κρατήσει «δεν το συζητούσε» επειδή είχε ακούσει ότι το να είσαι γκέι ήταν κακό, λέγοντας ότι «ήταν σαφές για μένα ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν ήταν αποδεκτό» .

Ο snowboarder Tanner Pendelton έκανε coming out ως γκέι

Εξήγησε: «Πιστεύω, λοιπόν, ότι πολλοί από τους φόβους και τις ανησυχίες μου σχετικά με το coming out προέρχονται από χρόνια και χρόνια παρατήρησης του κόσμου που είναι εγγενώς ομοφοβικός» .

«Όταν αυτές οι σκέψεις εισάγονται στο μυαλό ενός νεαρού, μπορεί πραγματικά να καταβάλουν το άτομο και να γιγαντωθούν σαν να είναι ζιζάνια. Για να είμαι ειλικρινής, είχα πειστεί πλήρως ότι θα χάσω τους φίλους μου, την οικογένειά μου, τη δουλειά μου.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tanner Pendleton (@tannerpendleton) στις

Μιλώντας για τη διαδικασία της συνειδητοποίησης και της αυτοαποδοχής του, είπε: «Γνώριζα πραγματικά ότι προκαλούσα στον εαυτό μου ένα τεράστιο μειονέκτημα και έβλαψα τον εαυτό μου διανοητικά, για να είμαι ειλικρινής. Έτσι, εσωτερικά έγινε όλο και πιο ζωτικής σημασίας να κάνω κάτι γι’ αυτό.”

Τόνισε την αυξανόμενη αποδοχή στον αθλητικό κόσμο, ιδιαίτερα για τον skateboarder Brian Anderson, ο οποίος έκανε coming out το 2016, προσθέτοντας: «Ο Brian Anderson που έκανε coming out ήταν πραγματικά φοβερός, και ακόμη περισσότερο, βλέποντας τη θετική αντίδραση του φίλου μου σε αυτό ήταν κάτι που το σημείωσα. Κοίταξα τις αναρτήσεις του στο Instagram, πήγα να δω τα “μου αρέσει” και έλεγα, “Τι λες τώρα, έκανε like αυτός ο φίλος, κι αυτός!” 

Ο Tanner τόνισε, επίσης, ότι η ανάπτυξη των ανθρώπων γίνεται πιο πολιτικά ειλικρινής, ειδικά γύρω από την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, και είπε ότι κατά κάποιον «περίεργο τρόπο» του έδωσε το κίνητρο να ζήσει την αλήθεια του.

Δίνοντας συμβουλές σε άτομα που ζουν ακόμη στη ντουλάπα, ο Tanner είπε: «Δε νομίζω ότι είναι δυνατόν να καταλάβεις τι περνάει ένα άτομο που έχει κλειστεί, εκτός αν το έχεις περάσει μόνο σου.

«Λοιπόν, πρώτα απ ‘όλα, θα έλεγα: «Ο αγώνας σου είναι σημαντικός και είμαι εδώ για σένα.» Κι αν αισθάνονται ότι να βρίσκονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα τα ενθαρρύνω πραγματικά να κάνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι τόσο δύσκολο και τρομακτικό να το κάνεις, πιστέψτε με. Αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα οι φίλοι και η οικογένειά σας να σας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες. Και ακόμα κι αν δε συμβαίνει αυτό, όσο θλιβερό κι αν θα είναι, θα βρείτε μια κοινότητα ανθρώπων που θα σας αγαπήσουν και θα σας δεχτούν για το αυτό που είστε.”

Αλλού στη συνέντευξη, ο Tanner μιλά για τις μικροεπιθέσεις προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, την έλλειψη ανοιχτά γκέι ατόμων στο snowboard και πώς να το βελτιώσουμε, καθώς και τις εμπειρίες του με την γκέι κουλτούρα.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram μετά τη συνέντευξη, επαίνεσε τη θετική αντίδραση που είχε με το coming out του, αλλά υπογράμμισε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μαύροι και οι τρανς άνθρωποι, γράφοντας: «Νομίζω ότι περισσότερο από ποτέ είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η απελευθέρωση υπερηφάνειας/ομοφυλοφίλων γενικά ξεκίνησε με τις ταραχές του Stonewall, τις οποίες ηγήθηκαν σε μεγάλο βαθμό μαύρα τρανς άτομα, ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα και τον εγκλωβισμό» .

Πρόσθεσε: «Έτσι, καθώς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε το Pride, νομίζω ότι είναι σημαντικό να παραμείνουμε επικεντρωμένα σε αυτές τις μεγαλύτερες αδικίες που συμβαίνουν στον κόσμο!

«Σε γενικές γραμμές προχωράμε, ας υποστηρίξουμε όλοι και ας ανυψώσουμε τα queer/BIPOC φιλικά μας πρόσωπα, την οικογένεια, κ.λπ. που συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις σε έναν δυσάρεστα μεγάλο βαθμό» .
Δες και αυτό!