Ο σκηνοθέτης Μάθιου Λόπεζ θέλει να κάνει σειρά «Το Τραγούδι του Αχιλλέα»

12/06/2024
από
Σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στο Variety, ο σκηνοθέτης του «Red, White and Royal Blue», Μάθιου Λόπεζ είπε ότι ελπίζει η επόμενη δουλειά του να είναι μια κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Το Τραγούδι του Αχιλλέα».

Το βιβλίο της Μάντελιν Μίλερ αφηγείται την ιστορία του Τρωικού Πολέμου μέσα από το πρίσμα της ρομαντικής σχέσης μεταξύ του Αχιλλέα και του Πάτροκλου.

«Υπήρχαν εβδομάδες έρευνας για τον Τρωικό Πόλεμο. Ξαναδιάβαζα την Ιλιάδα. Συνομιλούσα με τον Στίβεν Φράι, ο οποίος είναι γνώστης της ιστορίας και έχει γράψει πολλά για τον Τρωικό Πόλεμο», δήλωσε ο Λόπεζ στο Variety. «Ήθελα να πάρω “Το Τραγούδι του Αχιλλέα” και ήθελα να το κάνω τεράστιο. Ήθελα να κάνω μια σειρά πολλών σεζόν».

Ωστόσο, η σειρά δεν έγινε ποτέ, και ο Λόπεζ δεν έλαβε ποτέ μια ακριβή εξήγηση.  

«Αν ήμουν η Μάντελιν Μίλερ και είχα γράψει ένα τόσο αγαπημένο βιβλίο, μάλλον θα ήθελα να είμαι αρκετά προσεκτική σε ό,τι έκανα με αυτό, επειδή γενικά έχεις μόνο μία φορά τη δυνατότητα να το κάνεις», είπε.

«Αυτό που έχει κάνει τόσο λαμπρά η Μάντελιν στο βιβλίο της είναι ότι μας κάνει να σκεφτούμε πόση διαγραφή του κουήρνες έχει συμβεί στην ιστορία μας – πρόσφατη και αρχαία», είπε για την αγάπη του για το βιβλίο.

Ο Λόπεζ λέει ότι ενώ ήξερε ότι το «Red, White & Royal Blue» θα έπρεπε να γίνει ταινία, δεν πιστεύει ότι «Το Τραγούδι του Αχιλλέα» θα λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο.

«Όταν κοίταξα τον Αχιλλέα, είπα: “Δώστε μου 40 ώρες γι” αυτό“», είπε.

Ωστόσο, ενώ αγαπάει τους πρωταγωνιστές του «RWRB» Νίκολας Γκαλιτζίν και Ταγιόρ Ζαχάρ Περέζ, δεν πιστεύει ότι είναι κατάλληλοι για αυτήν τη νέα ιστορία, στην οποία πολλοί τους φαντάζονται.

«Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, νομίζω ότι είναι η χειρότερη ιδέα», γέλασε. «Παρακαλώ προσθέστε ότι το λέω αυτό με χαμόγελο, επειδή το πιστεύω. Αλλά ο Νικ και ο Τέιλορ είναι ήδη νέοι άνδρες. Το Τραγούδι του Αχιλλέα αφορά αγόρια που γίνονται νέοι άνδρες. Είναι το χωνευτήρι αυτού του πολέμου που τους μετατρέπει σε ενήλικες, και αυτό είναι το συναρπαστικό με το μακρόχρονο ταξίδι αυτού».

Αντί για τον Αχιλλέα, ο Λόπεζ εργάζεται επί του παρόντος σε μια συνέχεια του «RWRB», την οποία γράφει μαζί με τ@ συγγραφέ@ του βιβλίου Κέισι ΜακΚίστον.

Παρόλο που δεν υπάρχουν σχέδια αυτήν τη στιγμή για τη μεταφορά του βιβλίου, ο Λόπεζ δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες του. «Πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ερωτευτείς τα πράγματα που στην πραγματικότητα δεν θα κάνεις», δήλωσε. «Είναι ο μόνος τρόπος για να πείσεις πραγματικά άλλους ανθρώπους να σου δώσουν τα χρήματα για να τα κάνεις».
Δες και αυτό!