Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media έδειξαν ότι το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ εργαζόταν, φορούσε μαύρες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών για να προστατευτεί.

Ο Kious Kelly, ένας 48χρονος γκέι άνδρας, διευθυντής νοσηλευτικής στο νοσοκομείο Mount Sinai West στο Μανχάταν, που πάλευε στην πρώτη γραμμή, έγινε το πρώτο άτομο νοσηλευτικού προσωπικού, που έγινε γνωστό, ότι έφυγε από τη ζωή, λόγω του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη.

Οι συνάδελφοι κι η οικογένειά του καταδικάζουν το νοσοκομείο, κάνοντας λόγο για τεράστιες ελλείψεις κατάλληλου προστατευτικού εξοπλισμού (P.P.E.), παρά την άμεση έκθεσης του νοσηλευτικού προσωπικού στον ιό. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media έδειξαν ότι το νοσηλευτικό προσωπικό φορά μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων για να προστατευθεί.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι το νοσηλευτικό προσωπικό φορά μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων για να προστατευθεί.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι το νοσηλευτικό προσωπικό φορά μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων για να προστατευθεί.

“Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί, δεν έπρεπε να πεθάνεις” , ανέφερε μία συνάδελφός του στο Facebook, ανακοινώνοντας το θάνατό του. “Ήταν γεμάτος ζωή πριν από λίγες μέρες και σήμερα έχει φύγει. Αυτή είναι μια μάταια χαμένη ζωή. Πολλές ζωές θυσιάζονται από την κακή διαχείριση αυτής της κρίσης του COVID-19. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η ζωή πάνω από τα κέρδη. Η ανθρωπότητα πάνω από την πολιτική.” 

“Είμαι, επίσης, πολύ θυμωμένος με το Σύστημα Υγείας του Mount Sanai. Δεν έχουμε αρκετό P.P.E. εξοπλισμό, δεν έχουμε τον σωστό P.P.E. εξοπλισμό, και δε διαθέτουμε την κατάλληλη στελέχωση για να χειριστούμε αυτήν την πανδημία” , ανέφερε ένα άλλο άτομο, προσθέτοντας ότι: “Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είμαστε προετοιμασμένοι, ότι αυτό είναι σοβαρό, ότι πρέπει να μείνει σπίτι, για να κρατηθεί χαμηλά η καμπύλη” .

Ο ίδιος είχε άσθμα, όμως, η κατάσταση της υγείας του ήταν γενικά καλή. Η αδελφή του έγραψε στο Facebook, ότι ο θάνατό του θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί: “Είμαι θυμωμένη. Ήταν υγιής” .

Το νοσοκομείο αρνήθηκε ότι δεν προσέφερε τον κατάλληλο εξοπλισμό στο ιατρικό προσωπικό του: “Αυτή η κρίση απορροφά τους πόρους όλων των νοσοκομείων της Νέας Υόρκης και ενώ έχουμε – και είχαμε – αρκετό εξοπλισμό προστασίας για το προσωπικό μας, θα χρειαστούμε όλοι περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες» , δήλωσε η εκπρόσωπος της νοσοκομειακής μονάδας, Lucia Lee, στους New York Times.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, το νοσοκομείο άρχισε τις δικαιολογίες, λέγοντας: “Η ανησυχητική φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα ενημέρωσης δείχνει συγκεκριμένα τις/τους νοσηλεύτριες/τές με τον σωστό P.P.E. εξοπλισμό, κάτω από τις σακούλες απορριμμάτων.” 

Κάτω από τις σακούλες απορριμμάτων, οι νοσηλεύτριες/τές φορούσαν scrubs μιας χρήσης από διαπερατό υλικό, που δεν παρέχουν προστασία από ιούς.

Η οικογένεια και οι φίλες/οι του Kelly έχουν δημιουργήσει ένα crowdfunding, για να πληρώσουν για τα έξοδα της κηδείας του, και για να μεταφέρουν τη σορό του πίσω στο Μίσιγκαν μετά την πανδημία.