Ο πρώην CEO της Abercrombie & Fitch κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση

03/10/2023
από
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Abercrombie & Fitch, μαζί με τον σύντροφο του, κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύονταν άνδρες που προσλάμβαναν στα sex parties που διοργάνωναν. 

Σύμφωνα με έρευνα του BBC Panorama για τον πρώην CEO της εταιρίας, πολλά άτομα έχουν μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό για την εμπλοκή τους με το ζευγάρι. Κάποια από αυτά ήταν επίδοξα μοντέλα που ήθελαν να βρουν δουλειά στον κλάδο.

Το BBC ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε ένα «εξαιρετικά οργανωμένο δίκτυο» το οποίο χρησιμοποιούνταν για την εξεύρεση νεαρών ανδρών που θα συμμετείχαν σε πάρτι που διοργάνωναν ο Jeffries και ο Smith, καθώς και έναν μεσάζοντα που επίσης εκμεταλλευόταν τους άνδρες.

Ο μεσάζων δήλωσε στο BBC ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι άνδρες το έκαναν με πλήρη συνείδηση, αλλά οκτώ άτομα από αυτά έχουν καταγγείλει ότι «ήταν θύματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης».

Το ζευγάρι δεν απάντησε στο αίτημα του BBC για σχολιασμό των καταγγελιών.

Όπως διαβάζουμε στο BBC, δύο πρώην εισαγγελείς των ΗΠΑ, που εξέτασαν τα στοιχεία της έρευνας, ζήτησαν να διερευνηθούν κατηγορίες για sex-trafficking.

“Η συμμετοχή σε πάρτι μπορεί να ενισχύσει την καριέρα ενός μοντέλου”

Το BBC ερευνά τον Jeffries και τον σύντροφό του εδώ και δύο χρόνια. Από τους άνδρες με τους οποίους μίλησε και οι οποίοι συμμετείχαν στα πάρτι, οι μισοί από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι παραπλανήθηκαν σχετικά με τη φύση των εκδηλώσεων, ενώ άλλοι γνώριζαν ότι τα πάρτι είχαν σεξουαλικό χαρακτήρα.

Ένας άνδρας, ο οποίος ήλπιζε να γίνει μοντέλο, δήλωσε στο BBC ότι παρακολούθησε μια εκδήλωση στα Χάμπτονς του Λονγκ Άιλαντ το 2010, με την εντύπωση ότι ο Jeffries θα μπορούσε να του «φτιάξει την καριέρα». Ισχυρίζεται ότι του έδωσαν χάπια και στη συνέχεια έκανε σεξ με το πρώην αφεντικό της A&F.

Το BBC διαπίστωσε επίσης ότι οι άνδρες πληρώνονταν μεταξύ 500 και 1000 δολαρίων για να παρευρεθούν στα πάρτι και οι περισσότεροι «περνούσαν από σεξουαλική οντισιόν» με παρουσία του τρίτου ατόμου, πριν συστηθούν στο πλούσιο ζευγάρι.

Άλλες καταθέσεις περιλαμβάνουν ότι σε ορισμένους άνδρες ξυρίστηκαν οι τρίχες στο σώμα τους, ενώ όλοι υπέγραψαν συμφωνίες εμπιστευτικότητας (NDA).

Το προσωπικό που δούλευε στο συγκεκριμένο σπίτι, δήλωσε ότι εκκένωναν το ακίνητο με εντολή του ζευγαριού.

Τα περιστατικά φέρονται να έλαβαν χώρα στο σπίτι του Jeffries στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Ο Jeffries εντάχθηκε στην Abercrombie & Fitch το 1992, και τη διηύθυνε για περισσότερες από δύο δεκαετίες, έως ότου παραιτήθηκε εν μέσω πτώσης των πωλήσεων το 2014.
Δες και αυτό!