Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θυμήθηκε τη στιγμή που ο πατέρας του τον έκανε να πιστέψει στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα

0
235
Ο Τζο Μπάιντεν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο «The Daily Show», μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνομιλώντας με τον ηθοποιό και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης Ομπάμα, Καλ Πεν.

Σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το πρωί, βλέπουμε τον Πεν να ρωτά των Πρόεδρο των ΗΠΑ για το «πώς έγινε ένθερμος υποστηρικτής της ισότητας του γάμου».

«Μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πότε ήταν η στιγμή», απαντά ο Μπάιντεν στο κλιπ. «Δεν το είχα σκεφτεί πολύ, να σου πω την αλήθεια. Τελείωνα το λύκειο και ο μπαμπάς μου με άφηνε με το αμάξι … [ήμουν] έτοιμος να βγω από το αυτοκίνητο όταν είδα δύο καλοντυμένους άντρες με κοστούμια να φιλιούνται μεταξύ τους».

Ο πρόεδρος συνέχισε: «Γύρισα και κοίταξα τον μπαμπά μου και μου είπε, “Τζόι, είναι απλό, αγαπιούνται”. … Είναι τόσο απλό. Δεν έχει σημασία αν είναι ομόφυλο ή ετερόφυλο ζευγάρι, θα πρέπει να μπορείς να παντρεύεσαι. Ποιο είναι το πρόβλημα;”».

Ο Μπάιντεν έγραψε ιστορία -ως αντιπρόεδρος- το 2012, όταν ανακοίνωσε την υποστήριξή του στην ισότητα στον γάμο, προτού η κυβέρνηση Ομπάμα αποφασίσει να το κάνει και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς που υπερασπίστηκαν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα  εκείνη την εποχή.