Ο Πούτιν υπέγραψε νέο βίαιο αντί-τρανς νομοσχέδιο

25/07/2023
από
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε χθες νέα νομοθεσία που σηματοδοτεί το τελικό βήμα για την απαγόρευση όλων των διαδικασιών επιβεβαίωσης φύλου, μια ακόμη επίθεση προς την ήδη ταλαιπωρημένη και περιθωριοποιημένη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ρωσίας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, απαγορεύει οποιεσδήποτε «ιατρικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη φυλομετάβαση ενός ατόμου», καθώς και τις διαδικασίες διόρθωσης των στοιχείων σε νομικά έγγραφα και δημόσια αρχεία. Η μόνη εξαίρεση θα είναι η ιατρική παρέμβαση σε ίντερσεξ άτομα.

Επίσης, επιβάλλει την ακύρωση των γάμων στους οποίους το ένα άτομο είναι τρανς και απαγορεύει στα τρανς άτονα να γίνουν ανάδοχοι ή θετοί γονείς.

Η απαγόρευση λέγεται ότι απορρέει από τη σταυροφορία του Κρεμλίνου για την προστασία αυτού που θεωρεί ως «παραδοσιακές αξίες» της χώρας. Οι νομοθέτες λένε ότι η νομοθεσία αποσκοπεί στην προστασία της Ρωσίας από τη «δυτική αντι-οικογενειακή ιδεολογία», ενώ ορισμένοι περιγράφουν τη φυλομετάβαση ως «καθαρό σατανισμό».

Η καταστολή των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη Ρωσία ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία, όταν ο Πούτιν διακήρυξε για πρώτη φορά την εστίαση στις «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες», οι οποίες υποστηρίζονται από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το 2013, το Κρεμλίνο υιοθέτησε νομοθεσία που απαγόρευε οποιαδήποτε δημόσια υποστήριξη των «μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» μεταξύ ανηλίκων. Το 2020, ο Πούτιν προώθησε τη συνταγματική μεταρρύθμιση που απαγόρευε την ισότητα στον γάμο και πέρυσι υπέγραψε νόμο που απαγορεύει την «προπαγάνδα για μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» και μεταξύ ενηλίκων.
Δες και αυτό!