Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος μιλάει για την ομοφοβία που έχει δεχθεί

09/07/2024
από
Σε μια νέα του συνέντευξη, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος μίλησε για την ομοφοβία που έχει βιώσει και συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό αστυνομικής βίας.

Μιλώντας στο lifestyle περιοδικό OK!, ο ραδιοφωνικός παραγωγός αποκάλυψε ότι όταν έκανε coming out ως γκέι στον κοινωνικό του κύκλο βίωσε ρατσισμό.

«Μετά τα 22 μου, που ομολόγησα ότι είμαι γκέι στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς μου κύκλους, άρχισα να ζω τον ρατσισμό που υπήρχε για τους ομοφυλόφιλους. Μην ξεχνάμε ότι ειδικά τη δεκαετία του ’90, όταν δήλωνες γκέι, σε κοιτούσαν με μισό μάτι γιατί σε ταύτιζαν με μια συγκεκριμένη ασθένεια, που κακώς θεωρούσαν ότι αφορούσε μόνο τους ομοφυλόφιλους. Έχω ζήσει όλων των ειδών τους ρατσισμούς», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Στο παρελθόν, στην Αθήνα πάντα, μου έχει τύχει να μου επιτεθούν λεκτικά τρεις άντρες ταυτόχρονα στον δρόμο. Δεν θυμάμαι πώς κατάφερα να ανταπεξέλθω. Σε τέτοιες στιγμές ανακαλύπτεις κάποιες εσωτερικές δυνάμεις που σε άλλες συνθήκες δεν αντιλαμβάνεσαι ότι τις διαθέτεις. Θυμάμαι ότι ένα ακόμα απίστευτο που βιώναμε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν, όταν κυκλοφορούσαμε στις cruising areas, όπως το Πεδίον του Άρεως και το Ζάππειο, που ήταν επίσης και τόπος συνάντησης με φίλους, έσκαγαν περιπολικά και τότε οι αστυνομικοί είχαν τη συνήθεια να πηγαίνουν τους γκέι στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

«Ήταν σκληρές στιγμές γιατί εξαρτιόταν και από τον αξιωματικό υπηρεσίας αν θα τηλεφωνούσαν στους γονείς σου για να τους πουν «βρήκαμε τον γιο σας στο Πεδίον του Άρεως». Όποτε κάναμε βόλτες λοιπόν εκεί, τρέχαμε να εξαφανιστούμε μόλις εμφανιζόταν περιπολικό» συμπλήρωσε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Στη συνέχεια, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός αποκάλυψε ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που έχει βιώσει, ενώ περπατούσε στο Πεδίον του Άρεως.

«Μια φορά είχα παραμείνει στο πάρκο και ο αστυνομικός βγαίνοντας από το περιπολικό με σταμάτησε αμέσως. “Τι κάνεις εδώ;”, ρώτησε. «=”Περίπατο. Γιατί, απαγορεύεται;”, απάντησα, οπότε γύρισε και μου είπε: “Περίπατο κάνεις τέτοια ώρα στο Πεδίον του Άρεως; Τι λες, μωρή π…” και μου έριξε ένα σκαμπίλι που ακόμα το θυμάμαι», είπε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!