Ο πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Πιτ Μπούτιτζατζ επιλέχθηκε από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να αναλάβει το υπουργείο Μεταφορών και πρόκειται να είναι το πρώτο μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι ανοικτά γκέι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αρχικά τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ήταν αυτά που μετέδωσαν τις πληροφορίες για την πρόθεση του Μπάιντεν, μια είδηση που επιβεβαιώθηκε την Τρίτη το βράδυ, από την ομάδα του νεοεκλεγέντα προέδρου. “Εμπιστεύομαι τον Πιτ να επικεντρωθεί στη δουλειά αυτή, με αίσθηση ηθικής και φιλόδοξο όραμα”, δήλωσε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του.

Ο διορισμός του ωστόσο θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία.

Αφού επέλεξε την Κάμαλα Χάρις -την πρώτη μαύρη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση αυτή στις ΗΠΑ- για αντιπρόεδρό του, ο Μπάιντεν επιλέγει έναν ακόμη πρώην αντίπαλό του στις προκριματικές εκλογές για να συμμετάσχει στην κυβέρνησή του.

Πριν λίγες μέρες ο Τζο Μπάιντεν διόρισε επίσης τον Κάρλος Ελιζόντο στη θέση του γραμματέα διασύνδεσης στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για τον πρώτο ΛΟΑΤ+ διορισμό της διοίκησης του Μπάιντεν.