Για τη φωτογραφία του με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που το 2009 είχε προκαλέσει πλήθος ομοφοβικών σχολίων μίλησε ο Ζεράρ Πικέ. 

Ο ίδιος συμμετέχοντας στην εκπομπή της λίγκας 7×7 που έχει δημιουργήσει, ονόματι Kings League, αναφέρθηκε στη σεζόν 2009-10, όταν μαζί με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έπαιζαν στην Μπαρτσελόνα. Τότε ήταν που μια φωτογραφία τους έγινε viral στα ισπανικά ΜΜΕ.

«Εκείνη την στιγμή που βγήκε η φωτογραφία, είμαστε μπροστά στο αυτοκίνητό μου και κοντά βρίσκονται όλα τα ΜΜΕ. Για να μην παρεξηγηθώ, θα μπορούσα να φιληθώ με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά όχι στο πάρκινγκ των προπονητικών εγκαταστάσεων της ομάδας», σχολίασε ο Πικέ

Υπογράμμισε, δε, πως εκείνη την εποχή στην Ισπανία υπέθεταν πως οι δύο παίκτες έχουν ερωτική σχέση μεταξύ τους με αφορμή αυτή τη φωτογραφία «αλλά αυτό το στιγμιότυπο βγήκε εκτός… κάδρου εντελώς και διαστρεβλώθηκε». Μια ημέρα μετά από εκείνο το περιστατικό είχε διαρρεύσει από το κλαμπ πως ο Πικέ είχε μάλλον κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητό του και ο «Ιμπρα» έσπευσε να τον βοηθήσει, αλλά με τα χρόνια έχει επικρατήσει πως απλά το έκαναν για να δουν τις αντιδράσεις των ΜΜΕ.

Ο Πικέ στη συνέχεια αποκάλυψε και ποια ήταν η άμεση αντίδραση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου βλέποντας το συμβάν μπροστά στα μάτια τους τον σταμάτησαν για να τον ρωτήσουν αν είναι γκέι κι αν έχει σχέση με τον Πικέ. «Τον σταματάνε, κατεβάζει το παράθυρο και τον ρωτάνε αν είναι γκέι. Κι εκείνος θύμωσε. Μάλιστα, είπε στο άτομο που τον ρώτησε έλα τώρα εσύ και η αδερφή σου στο σπίτι μου να δούμε ποιος είναι γκέι».