Ο Ομπάμα καλωσορίζει τον μήνα Υπερηφάνειας τιμώντας τους LGBT ακτιβιστές

01/06/2016

O Μπαράκ Ομπάμα, o πιο LGBT friendly πρόεδρος των ΗΠΑ, υποδέχτηκε λίγο νωρίτερα τον Ιούνιο (ως μήνα Υπερηφάνειας), αφού εχθές απόφάσισε να προβεί στη τελευταία του προεδρική διακήρυξη, τιμώντας τους LGBT ακτιβιστές.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτισε φόρο τιμής σε όλους τους ακτιβιστές που χάρη στον αγώνα τους οδήγησαν τη χώρα στο δρόμο της ισότητας.

“Αυτή η διαδρομή, που οδηγήθηκε από ανθρώπους που κοιτούν μποστά και που έθεσαν σαν στόχο ένα καλύτερο αύριο, δεν ήταν ποτέ εύκολη. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια και ιστότητα για τα LGBT άτομα αντικατοπτρίζεται στην ακούραστη αφοσίωσή των αγωνιστών αυτών και των συμμάχων τους για να σφυρηλατήσουν μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο- αλλάζοντας πολλές καρδιές και μυαλά – με το να ζητούν ίση μεταχείριση, από τους νόμους, τα δικαστήρια και την πολιτική μας.

Αυτόν τον μήνα αναγνωρίζουμε όλα όσα έχουν κάνει για να μας φέρουν ως εδώ.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!