Ο Ομπάμα για την επίθεση στο Ορλάντο

13/06/2016

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης που σημειώθηκε σε ένα γκέι κλαμπ στο Ορλάντο.

Η επίθεση από τον 29χρονο Omar Mateen στο κλαμπ Pulse στο Ορλάντο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (Ιούνιος 12) έχει αφήσει τουλάχιστον 50 νεκρούς και ένα επιπλέον 53 τραυματίες.

Απευθυνόμενος στα μέσα, σε συνέντευξη του στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα επιβεβαίωσε ότι ενώ οι έρευνες για την τραγωδία είναι σε εξέλιξη, «ξέρουμε αρκετά για να πω ότι αυτό ήταν μια πράξη τρομοκρατίας και μια πράξη μίσους».

“Αυτή η επίθεση εναντίον της LGBT κοινότητας είναι μια επίθεση εναντίον όλων μας. Είναι μια ιδιαίτερη δύσκολη ημέρα για όλους τους φίλους μας, τους συμπολίτες μας που είναι gay, λεσβίες, bisexual ή τρανς.

Ο δράστης έβαλε σαν στόχο ένα κλαμπ όπου άνθρωποι πηγαίνουν να είναι με φίλους, για να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Για να ζήσουν. Το μέρος αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα νυχτερινό κλαμπ. Είναι ένα μέρος αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης, όπου οι άνθρωποι συνευρίσκονται για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση και να υποστηρίξουν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Αυτή είναι μια όντως αφυπνιστική υπενθύμιση ότι οι επιθέσεις σε κάθε Αμερικανό, ανεξάρτητα από τη φυλή, την εθνικότητα, τη θρησκεία τον προσανατολισμό και το φύλο είναι μια επίθεση προς όλους μας και προς τις θεμελιώδεις αξίες της ισότητας και της αξιοπρέπειας που μας ορίζουν ως χώρα.

Καμία πράξη μίσους ή τρόμου θα αλλάξει ποτέ αυτό που είμαστε ή οι αξίες που μας κάνουν Αμερικανούς…”
Δες και αυτό!