Ο επικίνδυνος υποψήφιος της γερουσίας της Αλαμπάμα, Ρόι Μουρ, που είχε την αμείωτη υποστήριξη του Τραμπ, έχασε τις εκλογές.

 

Ο Μουρ το 2015 είχε δηλώσει: «Ο σοδομισμός κηρύχθηκε παράνομος από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών το 1987. Ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανένα δικαίωμα στο σύνταγμα για να διευρυνθεί για τα θεμελιώδη δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.»

Για την υποψηφιότητά του ο Τραμπ είπε: «Έκανε έναν πολύ μεγάλο αγώνα. Αναφορικά με τους κατοίκους της Αλαμπάμα – που μου αρέσουν πάρα πολύ και τους αρέσω κι εγώ πάρα πολύ – τους αρέσει ο Roy, αλλά θα μιλήσω μαζί του και μπορώ να σας απαντήσω τότε, εντάξει;»


Η Αλαμπάμα όμως μίλησε!

Τα ομοφοβικά κρεσέντα κι η ρητορική του μίσους δεν έγιναν αποδεκτά από την Αλαμπάμα!

Ο Νταγκ Τζόουνς είναι ο νικητής των εκλογών κι ο πρώτος Δημοκρατικός Γερουσιαστής στην Ειδική Γερουσία στην Αλαμπάμα από τη δεκαετία του 1990.

Ο Τζόουνς είναι γνωστός ως ο εισαγγελέας, που οδήγησε με επιτυχία την υπόθεση εναντίον δύο μελών του Κου Κλουξ Κλαν για τον βομβαρδισμό της εκκλησίας του Μπέρμιγχαμ το 1963, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα αφροαμερικάνικα κορίτσια κι ήταν μια μεγάλη νίκη για τους Δημοκρατικούς. Με τη νίκη του Τζόουνς, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τώρα 51 έδρες στη Γερουσία κι αυτή η νίκη σίγουρα ανακτά τις ελπίδες τους να πάρουν πίσω τη Γερουσία.