Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο

214
Ένα ακόμα μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ισότητα στον γάμο, ενώ φυσικά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ομοφοβικός καθώς έχει γκέι φίλους.

«Το θέμα της νομοθέτησης, της αναγνώρισης από την πλευρά της Πολιτείας του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είναι ένα αξιακό ζήτημα. Και είναι προφανές ότι ο καθένας από εμάς έχει τη δική του άποψη για αυτό το θέμα», ανέφερε σε συνέντευξη του στο κανάλι Attica TV.

Συνεχίζοντας, κάνει ξεκάθαρο ότι εκείνος δεν συμφωνεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: «Εγώ έχω πει ότι δεν θα ψηφίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ακούω θέματα δικαιωμάτων, προς θεού δεν έχω κάποιο θέμα με τέτοια ζευγάρια. Έχω πάρα πολλούς φίλους και φίλες που είναι σε τέτοιες σχέσεις.

«Απλώς θεωρώ ότι από την πλευρά της Πολιτείας είναι σημαντικό να διατηρήσουμε κάποιες αξιακές αρχές».

«Υπάρχει η νομοθεσία για το σύμφωνο συμβίωσης. Αν υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με το σύμφωνο συμβίωσης με επάρκεια, φαντάζομαι είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί», συμπληρώνει.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι ένα δημοκρατικό κόμμα μπορεί να εκφέρει διαφορετικές απόψεις. Βέβαια, δεν ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει όταν αυτές οι «απόψεις» αποτελούν κίνδυνο για τις ζωές πολλών ατόμων και οικογενειών.

«Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις κι αυτό το θεωρώ απόλυτα υγιές σε ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία», είπε συγκεκριμένα.