Πριν μερικούς μήνες η εταιριά Marvel Comics προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο twitter με την ανακοίνωση από τον Editor in Chief, Axel Alonso, ότι ο υπερήρωας τους Hercules, μια εκδοχή του δικού μας μυθολογικού ήρωα Ηρακλη, θα είναι straight στη νέα του μηνιαία σειρά.

Οι αντιδράσεις βασίστηκαν τόσο στη γνωστή σεξουαλική ρευστότητα του ημίθεου από την ελληνική μυθολογία (και τις πολλαπλές σχέσεις του με άντρες, αγόρια και… ζώα;) αλλά και από την υποδηλωμένη bisexuality του ίδιου του χαρακτήρα της Marvel σε προηγούμενες εμφανίσεις.

Κατά τη διάρκεια ενός σύντομου «θανάτου» του πριν μερικά χρόνια, μια συνάθροιση από πρώην σεξουαλικές παρτενέρ του στην κηδεία του συμπεριελάμβανε και τον πρώτο ανοιχτά gay ήρωα της Marvel, τον Καναδό Northstar.

yvwhE9U

Flashbacks στην ίδια σειρά “Incredible Herc”, από τον πολύ ενεργό στα LGBT δικαιώματα συγγραφέα Greg Pak, ειχαν αναφορές στη σχέση του Ηρακλή με τον νεαρό Ύλα.

herculeshylas-1334180005

Τέλος, πολύ πιο πρόσφατα, η επαναβίωση της σειράς X-Treme X-Men είχε σαν πρωταγωνιστές μια εκδοχή του Ηρακλή από μια παράλληλη πραγματικότητα, ο οποίος είχε σεξουαλική σχέση με τον Howlett, μια αντίστοιχη παράλληλη εκδοχή του δημοφιλούς Wolverine.

wolverine-gay-kiss

Στη νέα σειρά, ο Axel Alonso απαντάει σε ερώτηση αναγνώστη πως ο χαρακτήρας του Hercules θα είναι straight. Οι πρώτες εικόνες της σειράς όμως, και η νέα απεικόνιση του χαρακτήρα, λένε μια άλλη ιστορία. Όχι τυχαία, ο νέος σχεδιασμός έγινε viral, όταν το site buzzfeed ανακήρυξε τον χαρακτήρα “sexy leather daddy”.

Αποφασίστε μόνοι σας:

(εμείς πάντως λέμε «ΓΟΥΦ»)

Hercules_1_Christopher_Action_Figure_Variant Hercules_1_Cover Hercules_1_Preview_1 Hercules_1_Preview_2

Αν δεν σας μιλάω εδώ, θα είμαι κάπου και θα βλέπω θέατρο. Ή θα διαβάζω comics. Ή θα βλέπω drag queens στην τηλεόραση. Ή θα βλέπω κάτι με spandex ή περούκες στο σινεμά. Ή τελοσπάντων θα κάνω κάτι απροσδιόριστα geeky. Στο Antivirus είμαι τα τελευταία δύο χρόνια υπεύθυνος των σελίδων του Culture και συνιδρυτής των θεατρικών βραβείων Gay Theatre Awards. Αν δεν με δείτε κάπου έξω (δεν με χάνετε, promise) κυκλοφορώ στο προσωπικό μου blog project www.gkoultoura.gr και στο twitter ως @manolis.