Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν

17/04/2024
από
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον», ο ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος ρωτήθηκε για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει σε τηλεοπτική εκπομπή το 2008 και για το αν τα έχει μετανιώσει.

Τότε, ο ηθοποιός είχε βρεθεί σε μια εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στην οποία ανάμεσα στα πολλά και χυδαία ομοφοβικά σχόλια που ακούστηκαν κάποια ήταν και του ίδιου. Μεταξύ άλλων – τα οποία δεν θα αναφέρουμε, αλλά μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο (TW) – είχε πει ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να προβάλλουν ομοφυλόφιλα άτομα, για να μην «μπερδεύονται» τα παιδιά. Αυτό ήταν και το πιο μετριοπαθές σχόλιό του.

Σε αργότερο χρόνο, είχε δηλώσει στην Αννίτα Πάνια ότι «είναι παρεξηγημένο» αυτό που είπε, και ότι το πλήρωσε ακριβά, καθώς οι ομοφυλόφιλοι είναι αυτοί που «κάνουν κουμάντο».

Τώρα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Φώτη Σεργολούπουλου και της Τζένης Μελιτά, ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν έχει μετανιώσει για σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν, αναφερόμενος έμμεσα στην επίμαχη εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

«Εγώ κάποτε μίλησα το 2008 στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, είμαι παρεξηγημένος άνθρωπος. Εγώ είπα ότι όπως υπάρχουν άνθρωποι που μας μορφώνουν και μας καλλιεργούν και είναι πιο άνδρες από τους άνδρες, ομοφυλόφιλοι, υπάρχουν και οι λεγόμενοι προκλητικοί και τους ονόμασα κάπως άκομψα.

«Αλλά επειδή είμαι ένας λαϊκός άνθρωπος και εκφράζομαι έτσι. Δεν λέω ότι μου ξέφυγε. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός για κάποιους που είναι προκλητικοί, δηλαδή έχουν κακή συμπεριφορά, για να είμαι ξεκάθαρος», απάντησε ο ηθοποιός.

Οι δυο παρουσιαστές ρώτησαν επίμονα τι σημαίνει πρόκληση και και κακή συμπεριφορά, με τον ηθοποιό να λέει ότι «όταν σου μιλάει ο άλλος με απαξία».

«Αυτό εννοούσα. Παρεξηγήθηκε. Το τόσο το κάναμε τόσο», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι στη γειτονιά του όταν ήταν μικρότερος είχε παίξει πολύ ξύλο για να υπερασπιστεί «τους αδύναμους», αυτούς που έχουν μια «ιδιαιτερότητα».

«Πάντα ήμουν υπέρ της ισότητας. Βεβαίως και έχω μετανιώσει για κάποια πράγματα. Εγώ γεννήθηκα το ’65. Όταν ζεις από μικρός με αυτό το δηλητήριο, και πάλι θεωρώ ότι έχω σταθεί αξιοπρεπώς», κατέληξε ο Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Είναι προφανές ότι δεν μετάνιωσε για τα συγκεκριμένα σχόλια, ενώ με τα σημερινά του λόγια τα «ενίσχυσε» εκλογικεύοντάς τα και χρησιμοποιώντας λεξιλόγιο που «επιτρέπεται» στις εκπομπές που προβάλλονται στην τηλεόραση το 2024.
Δες και αυτό!