Ο Λευκός Οίκος αντιτίθεται στις επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου για τα ανήλικα τρανς άτομα

04/07/2024
από
Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποσαφήνισε τη θέση της σχετικά με τις επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου για τα ανήλικα τρανς άτομα, αφού είχε δηλώσει ότι είναι κατά αυτών των διαδικασιών.

Ένας εκπρόσωπος διευκρίνισε την Τρίτη (2 Ιουλίου) ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι αντίθετη στις επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου για τα τρανς ανήλικα άτομα, λέγοντας ότι πιστεύει ότι οι επεμβάσεις πρέπει να περιορίζονται στα ενήλικα άυομα.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου (όπως είναι το top surgery) σε άτομα 18 ετών και κάτω στις ΗΠΑ είναι εξαιρετικά σπάνιες: λιγότερες από 1.200 πραγματοποιήθηκαν φέτος, σύμφωνα με το AP.

Η παραπληροφόρηση από αντί-τρανς ομάδες, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αυτές οι επεμβάσεις είναι απίστευτα συχνές, με σκοπό να δημιουργήσει πανικό.

Οργανώσεις και ακτιβιστικές ομάδες έχουν προειδοποιήσει ότι οι καθολικές απαγορεύσεις για τις χειρουργικές επεμβάσεις που επιβεβαιώνουν το φύλο συνήθως επεκτείνονται και στην περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο, όπως η ορμονοθεραπεία.

«Πρόκειται για βαθιά προσωπικές αποφάσεις και πιστεύουμε ότι αυτές οι επεμβάσεις θα πρέπει να περιορίζονται σε ενήλικες», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη φροντίδα για την επιβεβαίωση του φύλου των ανηλίκων, και σεβόμαστε τον ρόλο των γονέων, των οικογενειών και των γιατρών σε αυτές τις αποφάσεις».

Η πρόσβαση σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, όπως οι φυσικώς αναστρέψιμοι αναστολείς της εφηβείας, ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία, ενώ σε αρκετές πολιτείες με ρεπουμπλικανική πλειοψηφία παρατηρήθηκε πρωτοφανής αριθμός αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίων τα τελευταία χρόνια.

Όπως έχει πει επανειλημμένα ο Πρόεδρος Μπάιντεν, «είναι λάθος που ακραίοι αξιωματούχοι προωθούν μισαλλόδοξα νομοσχέδια που στοχεύουν τα τρανς παιδιά, τρομοκρατούν τις οικογένειες και ποινικοποιούν τους γιατρούς. Αυτά είναι τα παιδιά μας. Αυτοί είναι οι γείτονές μας. Είναι σκληρό και αναίσθητο», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

«Τα τρανς παιδιά έχουν πέσει θύματα απαράδεκτου εκφοβισμού, μίσους και κομματικών νόμων που τα στοχοποιούν γι’ αυτό που είναι».

Το Ανώτατο Δικαστήριο συμφώνησε να αποφασίσει αν οι απαγορεύσεις για την παροχή φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο των τρανς νέων είναι αντισυνταγματικές, αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν υπέβαλε αίτηση με σκοπό να ασχοληθεί με την πληθώρα των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχεδίων.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Μπάιντεν, η ΛΟΑΤΚΙ+ ΜΚΟ Campaign for Southern Equality έκανε λόγο για δειλία.

«Πρόκειται για μια ανησυχητική παραχώρηση στην επίθεση της Δεξιάς κατά των τρανς Αμερικανών, πέφτοντας στις ψευδείς αφηγήσεις της σχετικά με τη χειρουργική περίθαλψη και προδίδοντας τη δέσμευση για ισότητα και εμπιστοσύνη στην ιατρική κοινότητα», ανέφερε σε δήλωσή της η Άλισον Σκοτ από το Southern Equality.

«Ας είμαστε πολύ, πολύ σαφείς: Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά να παρεμβαίνει σε ιδιωτικές ιατρικές αποφάσεις που πρέπει να είναι αποκλειστικά μεταξύ των ασθενών, των παρόχων τους και των γονέων ή των κηδεμόνων των ασθενών.

«Είναι επικίνδυνο να αρχίσουμε να υποστηρίζουμε κατηγορηματικές απαγορεύσεις ή περιορισμούς στην υγειονομική περίθαλψη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τον περιορισμό της πρόσβασης των τρανς νέων στην ίδια ακριβώς περίθαλψη που λαμβάνουν κάθε χρόνο πολλοί cis νέοι – αυτός είναι κυριολεκτικά ο ορισμός των διακρίσεων».

Υπολογίζεται ότι το 38% των τρανς νέων στις ΗΠΑ ζουν σε μία από τις 25 πολιτείες που έχουν ψηφίσει νόμους που απαγορεύουν την παροχή φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο σε άτομα κάτω των 18 ετών.
Δες και αυτό!