Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας υπέγραψε μέτρα για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

25/09/2023
από
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας υπέγραψε τέσσερα νομοσχέδια που αποσκοπούν στην ενίσχυση της προστασίας και της υποστήριξης των νέων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην πολιτεία.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των δημοσίων σχολείων σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα, τη σύσταση συμβουλευτικής ομάδας εργασίας για τον εντοπισμό των αναγκών των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών σε ολόκληρη την πολιτεία, και έναν νόμο για την τήρηση της εμπιστευτικότητας για κάθε δικαστική αίτηση για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ανηλίκων.

Εκτός από αυτό, το ένα μέτρο δίνει εντολή στο Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών να τροποποιήσει τη διαδικασία ελέγχου της ανάδοχης φροντίδας ώστε να διασφαλίσει ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι στο σύστημα αναδοχής δεν τοποθετούνται σε οικογένειες που αντιτίθενται στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Ο νόμος αυτός θα προσφέρει καλύτερη προστασία σε αυτήν την εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ νέων.

Η υπογραφή των νομοσχεδίων από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Gavin Newsom έρχεται αμέσως μετά την άσκηση βέτο σε ένα νομοσχέδιο που θα καθιστούσε την επιβεβαίωση φύλου του παιδιού από τους γονείς παράγοντα στις ακροάσεις επιμέλειας παιδιών.

Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε να μην υπογράψει το νομοσχέδιο ήταν επειδή τα δικαστήρια στην πολιτεία είναι ήδη «υποχρεωμένα να λαμβάνουν υπόψη την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του παιδιού όταν καθορίζουν το βέλτιστο συμφέρον του σε αυτές τις διαδικασίες», το οποίο περιλαμβάνει την επιβεβαίωση του φύλου του παιδιού από τον γονέα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η συμπερίληψη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού σε υποθέσεις επιμέλειας θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση των πολιτικών δικαιωμάτων ευάλωτων κοινοτήτων.

«Η Καλιφόρνια είναι υπερήφανη που διαθέτει μερικούς από τους πιο ισχυρούς νόμους στη χώρα όσον αφορά την προστασία και την υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητάς μας, και είμαστε δεσμευμένοι στο συνεχές έργο για τη δημιουργία ασφαλέστερων, πιο συμπεριληπτικών χώρων για όλα τα άτομα», δήλωσε ο Newsom σε δήλωσή του μετά την υπογραφή των τεσσάρων νομοσχεδίων για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν στην προστασία των ευάλωτων νέων, θα προωθήσουν την αποδοχή και θα δημιουργήσουν πιο υποστηρικτικά περιβάλλοντα στα σχολεία και τις κοινότητές μας.

«Ευχαριστώ τον γερουσιαστή Eggman και την LGBTQ Caucus για τη συνεργασία τους στην προώθηση των αξιών της πολιτείας μας για ισότητα, ελευθερία και αποδοχή».

Εν μέσω σκληρών νομοθετικών αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ επιθέσεων σε πολλές πολιτείες, ο εκτελεστικός διευθυντής της Equality California, Tony Hoang, περιέγραψε τα τέσσερα νομοσχέδια ως ένα «σαφές μήνυμα» από την πολιτεία ότι οι αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ επιθέσεις «δεν θα γίνουν ανεκτές».
Δες και αυτό!