Ο κουήρ μουσικός που βοηθά στην καταπολέμηση του στίγματος του HIV

27/06/2023
από
Magnus Riise
Magnus Riise
Σήμερα, ο HIV είναι μια διαχειρίσιμη κατάσταση, χάρη στις εξαιρετικά αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές. Όταν βρίσκεσαι σε θεραπεία μπορείς να ζήσεις μία μακρά, υγιή ζωή. Μόλις ο ιός γίνει μη ανιχνεύσιμος στο αίμα σου, τότε έχεις μηδενική πιθανότητα να τον μεταδόσεις σε έναν σεξουαλικό σύντροφο, ακόμη και χωρίς τη χρήση προφυλακτικού.

Αυτό το παγκοσμίως αποδεκτό επιστημονικό γεγονός είναι γνωστό ως “Μη ανιχνεύσιμο ίσον μη μεταβιβάσιμο” ή U=U, και είναι απίστευτα σεξουαλικά απελευθερωτικό για πολλούς ανθρώπους που ζουν με τον HIV. Ο κουήρ Νορβηγο-Αμερικανός μουσικός Magnus Riise βοηθά να επιστήσει την προσοχή στο κίνημα U=U με ένα σούπερ σέξι νέο μουσικό του βίντεο με τίτλο: Until Tomorrow“.

Αν και το τραγούδι δεν αφορά καθόλου τον HIV, η απόφαση να επιλέξει τον πρωταγωνιστή των Kinky Boots Hernando Umana, ο οποίος τυγχάνει να ζει με τον ιό HIV, ως τον εραστής του σε ένα one-night stand στο βίντεο, είναι σημαντική. Δείχνει ότι ο Riise έχει επίγνωση της επιστήμης του U=U και θέλει να δείξει ότι τα άτομα που ζουν με HIV μπορούν να έχουν εξίσου διασκεδαστική, ικανοποιητική και αυθόρμητη σεξουαλική ζωή με οποιονδήποτε άλλο.

Αλλά το εκπληκτικά συγκινητικό τραγούδι δεν αφορά μόνο το σεξ – αγγίζει το μερικές φορές λυπημένο και μοναχικό συναίσθημα που μπορεί να νιώθει κανείς μετά το τέλος ενός one-night stand. «Πες ότι θα μείνεις μέχρι αύριο· Ας περάσουμε τη νύχτα», τραγουδάει ο Riise. «Μπορεί να μην είμαι ευτυχισμένος ποτέ μετά· το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι τόσο σωστό».

Το “Until Tomorrow” είναι το νεότερο single του ομώνυμου EP του Riise, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Δείτε το βίντεο του “Until Tomorrow” κάνοντας κλικ εδώ. 

Περιλαμβάνει, επίσης, άλλη μία αδιαμφισβήτητα κουήρ επιτυχία (και ένα άλλο καυτό βίντεο), το “Ground Up” που ακολουθεί παρακάτω. Ο Riise θα περιοδεύσει φέτος, οπότε ελέγξτε τον ιστότοπό του για επερχόμενες ημερομηνίες περιοδειών στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.




Δες και αυτό!