Ο Κέβιν Σπέισι στο δικαστήριο: «Δεν έκανα ποτέ coming out… o πατέρας μου ήταν νεοναζί»

18/10/2022
από
Ο Κέβιν Σπέισι δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε να κάνει coming out ως γκέι λόγω των ρατσιστικών, ομοφοβικών και αντισημιτικών απόψεων του πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν οπαδός της ανωτερότητας των λευκών και νεοναζί», είπε ο Σπέισι για τον πατέρα του, Τόμας Φάουλερ. «Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια για αυτά τα πράγματα».

«Μεγάλωσα σε μια πολύ περίπλοκη οικογενειακή δυναμική», πρόσθεσε.

Η παραδοχή έγινε στο δικαστήριο στη Νέα Υόρκη, όπου ο Σπέισι αντιμετωπίζει τον Άντονι Ραπ σε μια πολιτική αγωγή 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ραπ κατηγορεί ότι ο Σπέισι επιδέθηκε σεξουαλικά εναντίον του το 1986 όταν ο Ραπ ήταν 14 ετών. Ο Ραπ, επίσης, κατηγόρησε τον Σπέισι ότι ήταν απατεώνας επειδή δεν ήταν ανοιχτά γκέι.

«Το να αποκαλείς κάποιον απατεώνα σημαίνει ότι κάποιος ζει ένα ψέμα», είπε ο Σπέισι. «Δεν ζούσα ένα ψέμα. Απλώς ήμουν απρόθυμος να μιλήσω για την προσωπική μου ζωή».

Μεγαλώνοντας, ο Σπέισι είπε ότι η οικογένειά του μετακινούνταν πολύ επειδή ο πατέρας του ήταν συχνά άνεργος. Είπε ότι ήταν «τρομοκρατημένος» ως παιδί και «αναγκάστηκε να ακούσει» τις ρατσιστικές και φανατικές διαλέξεις του πατέρα του, που τον εμπόδισαν να φέρει φίλους στο σπίτι. Είπε ότι όταν είπε στον πατέρα του ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, του είπε «μην γίνεις αδ…ή».

«Δεν θα το πω εδώ γιατί είναι υποτιμητικό», είπε ο Σπέισι. «Σίγουρα είχα έναν βαθμό ντροπής».

Κατέθεσε, επίσης, ότι έγινε ηθοποιός επειδή του άρεσε να κάνει τη μητέρα του, Κάθλιν, να γελάει και επειδή αυτή ήταν που του μετέδωσε την αγάπη για τον κινηματογράφο.

Ο Σπέισι ήταν ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, κέρδισε Όσκαρ για τη συμμετοχή του στις ταινίες “The Usual Suspects” και “American Beauty” και πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix “House of Cards”.

Το 2017 ο Ραπ τον κατηγόρησε για για σεξουαλική επίθεση σε ένα άρθρο του BuzzFeed. Έκτοτε άλλα άτομα ακολούθησαν.

Στο βήμα του δικαστηρίου, ο Σπέισι μίλησε στους ενόρκους για τις πρώτες μέρες του ως ηθοποιός προσπαθώντας να τα καταφέρει επαγγελματικά.




Δες και αυτό!