Ο Josh Cavallo ως κριτής στο RuPaul’s Drag Race

21/07/2023
από
Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής, Josh Cavallo, κατέκτησε μια θέση στην queer ιστορία συμμετέχοντας στην κριτική επιτροπή της τρίτης σεζόν του RuPaul’s Drag Race: Down Under.

Όταν ο 23χρονος Cavallo αποκάλυψε ότι είναι γκέι τον Οκτώβριο του 2021, άλλαξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για το άθλημα, το οποίο έχει μια ιστορία βαθιά ριζωμένης ομοφοβίας.

Ακόμα και σήμερα, οι ομοφοβικές ορολογίες είναι συνηθισμένες στους αγώνες, ενώ η μεγαλύτερη ομάδα του αθλήματος για την καταπολέμηση των διακρίσεων Kick It Out αποκάλυψε πρόσφατα έναν αριθμό ρεκόρ αναφορών για διακρίσεις κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022- 2023.

Λιγότερο από δύο χρόνια μετά το coming out του ο Cavallo θα είναι προσκεκλημένος κριτής στην τρίτη σεζόν του RuPaul’s Drag Race Down Under.

Ο Cavallo θα συμμετάσχει μαζί με τον Αμερικανό σούπερ σταρ της ποπ Adam Lambert, τον ηθοποιό του Love Simon, Keiynan Lonsdale και το μοντέλο Rachel Hunter από τη Νέα Ζηλανδία ως guest κριτές στο πάνελ.

Μιλώντας για τη θητεία του ως κριτής του Drag Race, ο Cavallo μοιράστηκε ότι ήταν “ενθουσιασμένος” που συμμετείχε σε ένα σόου που “εμπνέει” τους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να είναι ο εαυτός τους.


Ως ο μόνος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής που παίζει σήμερα ποδόσφαιρο πρώτης κατηγορίας στον κόσμο, είμαι μεγάλος οπαδός του να αγκαλιάζεις τον πραγματικό σου εαυτό, αλλά για πολλούς στον αθλητισμό και την queer κοινότητα αυτό είναι πραγματικά δύσκολο να γίνει”, εξήγησε ο Cavallo.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το RuPaul’s Drag Race είναι τόσο σημαντικό, επειδή εμπνέει τους queer ανθρώπους να είναι ο αυθεντικός τους εαυτός και επιτρέπει στο drag να γίνει περισσότερο αποδεκτό και να γιορτάζεται όπως θα έπρεπε“.

Η εμφάνιση του Cavallo στο πάνελ έχει ήδη προκαλέσει σοκ σε ορισμένους θαυμαστές, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από λίγο καιρό οι κόσμοι του αθλητισμού και του drag σίγουρα δεν διασταυρώνονταν.
Δες και αυτό!