Ο Jonathan Bailey συγκέντρωσε χιλιάδες ευρώ για τη ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία

20/05/2024
από
Ο πρωταγωνιστής του «Bridgerton», Jonathan Bailey, συγκέντρωσε περισσότερα από 35.000 ευρώ για τη ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπική οργάνωση «Just Like Us», αφού έτρεξε σε ημιμαραθώνιο στο Λονδίνο.

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς έλαβαν μέρος στον αγώνα των 13,1 μιλίων την Κυριακή. Ανάμεσά τους ήταν και ο ανοιχτά γκέι ηθοποιός και μελλοντικός πρωταγωνιστής του «Heartstopper», Bailey, ο οποίος ξεπέρασε τον στόχο των 29.000 ευρώ για μια φιλανθρωπική οργάνωση, που έχει επικεντρώνεται τη βελτίωση της ζωής των κουήρ νέων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το «Just Like Us» παρέχει ένα πρόγραμμα πρεσβευτών για κουήρ νέους, εκπαιδεύοντάς τους στο πώς να ευαισθητοποιούν τα σχολεία σε ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα και βοηθώντας στην πρόληψη του λοατκιφοβικού εκφοβισμού.

Γράφοντας στο Instagram, ο ηθοποιός, που εμφανίζεται επίσης στην επιτυχημένη σειρά «Bridgerton» του Netflix, δήλωσε: «Το 91% των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών στα σχολεία ακούνε ομοφοβικές και τρανσφοβικές προσβολές».

Και στη σελίδα του για τη συγκέντρωση χρημάτων, έγραψε: «Έχω συναντήσει μερικούς από τους νέους πρεσβευτές [της φιλανθρωπικής οργάνωσης] που πηγαίνουν στα σχολεία, μιλώντας για την προσωπική τους διαδρομή με το coming out, τη συμμαχία και τη βοήθεια [που χρειάζεται] για να σταματήσει ο εκφοβισμός. Με ενέπνευσαν να γίνω προστάτης αυτής της υπέροχης φιλανθρωπικής οργάνωσης».

Η φιλανθρωπική οργάνωση χρειάζεται «τη βοήθειά μας», πρόσθεσε ο Bailey.

Οι δωρητές και οι υποστηρικτές ευχαρίστησαν τον Bailey για τη «συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση για έναν τόσο σημαντικό σκοπό», προσθέτοντας: «Ας το κάνουμε έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μην βιώσουν [τον εκφοβισμό]».

Άλλοι σχολίασαν: «Μπράβο που έτρεξες με αυτή τη ζέστη, είσαι καταπληκτικός. Το Just Like Us θα κάνει απίστευτα πράγματα με αυτά τα χρήματα, μακάρι να υπήρχαν όταν ήμουν στο σχολείο».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Bailey, ο οποίος έχει πει ότι ήξερε ότι ήταν γκέι από την ηλικία των 11 ετών, μίλησε για την υποστήριξη προς τα νέα τρανς άτομα, περιγράφοντας το «μαρτύριο» που υφίστανται καθώς η ζωή τους τίθεται προς συζήτηση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ηθοποιός επιβεβαίωσε επίσης ότι θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα περιπέτεια «Jurassic World 4».
Δες και αυτό!