Ο Mark Patton, Αμερικανός σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και ηθοποιός, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο “A Nightmare on Elm Street 2: Freddy’s Revenge”, νοσηλεύεται ,λόγω παθήσεων που σχετίζονται με το AIDS και ζητά βοήθεια.

Μια σελίδα GoFundMe δημιουργήθηκε από τον μάνατζερ του Patton, Peter Valderrama, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη σε μια εκπομπή στο Σικάγο, που ο Patton έπρεπε να ακυρώσει την εμφάνισή του, λόγω της νοσηλείας του. Γράφοντας ότι ο Patton «είναι άρρωστος εδώ και αρκετό καιρό», ο Valderrama σημείωσε ότι αρχικά πίστευαν, ότι η ασθένεια αφορούσε επιπλοκές λόγω της COVID-19 και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με λίγη ανάπαυση και ανάρρωση.

Ενώ ο Patton αρχικά ήθελε να κρατήσει τις εξελίξεις για την υγεία του μακριά από τη δημοσιότητα, η ακύρωση των εμφανίσεών του, τον ώθησε να δημοσιοποιήσει τα νέα, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρει κάποια βοήθεια.

Στη σελίδα του GoFundMe αναφέρεται, ότι ο Patton βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα μεξικανικό νοσοκομείο, που δεν εξειδικεύεται στην κατάστασή του. Επιπλέον, η επικοινωνία με το νοσοκομείο είναι πρόβλημα, καθώς το προσωπικό μιλά ελάχιστα αγγλικά, σύμφωνα με τον Valderrama.

Ζητούνται δωρεές για τη μεταφορά του Patton σε ένα αμερικανικό νοσοκομείο στο Μεξικό, όπου να μπορεί να λάβει «πιο εξειδικευμένη φροντίδα σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον».

Μια δήλωση από τον Patton στη σελίδα του GoFundMe αναφέρει: «Βασικά ζητώ βοήθεια, δεν θα ντραπώ… Θέλω απλώς να είμαι υγιής και στο σπίτι με την οικογένειά μου».

Οι δωρεές, όχι μόνο θα βοηθήσουν στη μεταφορά, αλλά και στην κάλυψη των 300 δολαρίων την ημέρα, του κόστους του αμερικανικού νοσοκομείου.

Αφού διαγνώστηκε αρχικά με AIDS το 1999 και του δόθηκε μόνο ένας χρόνος ζωής, ο Patton λέει: «Έχω αντιμετωπίσει αυτές τις ιατρικές προκλήσεις στο παρελθόν και ξέρω ότι δίνω πολύ αγώνα μέσα μου — αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν καταστροφικά για μένα οικονομικά. Πάντα ζούσα από μήνα σε μήνα και παλεύω με τις ιατρικές επισκέψεις από τον Οκτώβριο».

Με ευχαριστίες, ολοκληρώνει: «Εάν κάποιος μπορεί να συνεισφέρει, θα σήμαινε ότι κάνει την επιλογή που θα σώσει μία ζωή, για να αναρρώνω σε ένα μέρος, που μπορεί να καλύψει την κατάστασή μου».

Το 2013, ο Patton έκανε coming out ως γκέι στο Plus, ενώ ένα ντοκιμαντέρ του 2019, το “Scream, Queen! My Nightmare on Elm Street” εξιστόρησε το ταξίδι του στο Χόλιγουντ και την επιβίωσή του από τη διάγνωση του HIV.