Ο ηθοποιός Godwin Maduagu έκανε coming out μετά από εκβιασμό

30/09/2022
από
Godwin Maduagu
Godwin Maduagu

Ο ηθοποιός του Νόλιγουντ* Godwin Maduagu έκανε ένα γενναίο coming out ως γκέι μετά τον εκβιασμό από πρώην φίλους του, που είχαν στα χέρια τους βίντεο με τον ίδιο σε προσωπικές στιγμές.

Σύμφωνα με τη Daily Post Nigeria, ο Maduagu εκβιάστηκε για το βίντεο και έπαθε «κατάθλιψη» σε σημείο να αισθανόταν ότι ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Νιγηρία και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 14 χρόνια, είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξή του, όταν διέρρευσε το βίντεο το 2021, γεγονός που τον οδήγησε στο να χάσει τη δουλειά του.

Ωστόσο, σε ένα story στο Instagram την Τρίτη (27 Σεπτεμβρίου), ο ηθοποιός ανέβασε μια σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας, αποκαλύπτοντας ότι η οικογένειά του «τον έσωσε» με την υποστήριξή της.

 Ο Godwin Maduagu είπε:

«Αφού απέκτησα μια καλύτερη ζωή για μένα, οι “κολλητοί” μου φίλοι με εκβίασαν και διέρρευσαν τη σεξουαλική μου ταινία. Έπαθα κατάθλιψη και παραλίγο να αυτοκτονήσω. Η οικογένειά μου με έσωσε, με λόγια ενθάρρυνσης, και με συμβουλές που με κράτησαν. Κοιτάξτε με τώρα που ζω την αλήθεια μου, γιατί τώρα έχω αποκτήσει ένα δυνατό χοντρό δέρμα. Η αγάπη είναι αγάπη. Πείτε όχι στον εκβιασμό.»

Οι αστέρες του Nollywood έχουν αντιταχθεί στο παρελθόν ενάντια στην κακομεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Νιγηρία, παρά τη δυσκολία να μιλήσουν. Ακόμη και όσα άτομα παρευρεθούν σε γάμο, ή σε ΛΟΑΤΚΙ+ κλαμπ στη χώρα, μπορεί να καταδικαστούν σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Τον Ιούλιο του 2022, ο Νιγηριανός ηθοποιός, Uche Maduagwu, συνελήφθη όταν έκανε coming out ως γκέι και υπερασπίστηκε τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Instagram, παρά το γεγονός ότι τόνισε ότι ο ίδιος «δεν είναι ομοφυλόφιλος», αλλά είπε ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει την «δημοσιότητά του [για να πολεμήσει] για αυτήν την όμορφη κοινότητα».

Τον ίδιο μήνα, ο ηθοποιός Yul Edochie μίλησε για τη φρικτή ποινή θανάτου με λιθοβολισμό που καταδίκασε τρεις γκέι άνδρες, ηλικίας 20, 30 και 70 ετών.

Παρά τα επικριτικά σχόλια, ο Edochie επέκρινε γενναία τη σκληρή τιμωρία στο Instagram, λέγοντας: «Το να λιθοβολείς έναν άνδρα μέχρι θανάτου, επειδή είναι γκέι είναι λάθος! Εντελώς λάθος! Δεν είμαι γκέι, δεν σκοπεύω να γίνω. Αλλά και οι γκέι είναι ανθρώπινα όντα και πρέπει να έχουν δικαιώματα. Πώς μπορείς να σκοτώσεις έναν άνθρωπο επειδή είναι γκέι; Καταδικάστε τον, εάν εμπλέκεται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Καταδικάστε τον, αν είναι βιαστής. Αν όχι, αφήστε την κρίση στον Θεό».

Ο νόμος για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου (SSMPA), ο οποίος ποινικοποιεί όλες τις μορφές ομόφυλων ενώσεων και την ισότητα των γάμων σε όλη τη Νιγηρία, εισήχθη το 2014.

*Νόλιγουντ: η κινηματογραφική βιομηχανία της Νιγηρίας, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο στην παραγωγή ταινιών, μετά το ινδικό Μπόλιγουντ.
Δες και αυτό!