Ο ιδρυτής του γκέι χωριού του Μάντσεστερ πέθανε από κορονοϊό

03/04/2020
από
Ο ιδρυτής του γκέι χωριού του Μάντσεστερ πέθανε από κορονοϊό
Ο ιδρυτής του γκέι χωριού του Μάντσεστερ πέθανε από κορονοϊό

Ο ιδρυτής του γκέι χωριού (gay village) του Μάντσεστερ πέθανε από τον κορονοϊό, λίγες μόνο ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Ο ιδρυτής του γκέι χωριού του Μάντσεστερ έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο, μετά την προσβολή του από τον κορονοϊού σε ηλικία 74 ετών, σύμφωνα με τον αδελφό του.

Ο Γκλεν Στίβενς πέθανε τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου, στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Παρουσίαζε τα συμπτώματα του COVID-19 για δύο ημέρες, όταν πια δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 74χρονος είχε αρκετές παμπ και κλαμπ στο διάσημο γκέι χωριό του Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένου του New York New York, σύμφωνα με την Manchester Evening News.

New York New York
New York New York

Ο αδελφός του Ντέιβιντ Γκριν, είπε ότι ήταν «συντετριμμένος» και αποκάλεσε τον αδελφό του έναν «σπουδαίο showman» .

“Είχε μια τοξική γλώσσα και θα έλεγε στους ανθρώπους ό,τι πίστευε πραγματικά, αλλά οι άνθρωποι τον αγαπούσαν” , είπε ο Γκριν.

Ο Στίβενς εργάστηκε ως DJ στο νυχτερινά κλαμπ του Μάντσεστερ πριν αποφασίσει να δημιουργήσει τον δικό του χώρο στη δεκαετία του 1970. Ο ίδιος ίδρυσε το Samantha, και αργότερα έστησε το γνωστό μπαρ New York New York. Ακόμη περάσαν από τα χέρια του τα The Thompson Arms, Strawberries και Maxwells.

“Τότε δεν υπήρχαν κλαμπ, έτσι ξεκίνησε το γκέι χωριό. Δεν ήταν τίποτα το ίδιο με το πώς είναι σήμερα” , δήλωσε ο Γκριν.

“Ο Γκλεν δεν έπρεπε να πεθάνει, αλλά είναι απλώς ένα στατιστικό μεταξύ όλων των υπόλοιπων ανθρώπων που έχουν πεθάνει σήμερα. Οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να το παίρνουν σοβαρά.” 

Ο Στίβεν μπήκε στο νοσοκομείο μετά από ένα τελευταίο εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε. Στο νοσοκομείο, έπαθε πνευμονία και στη συνέχεια διαγνώστηκε με COVID-19. Ο Γκριν ενημερώθηκε για τη διάγνωση του αδελφού του μέσω τηλεφώνου από έναν γιατρό – που τον συμβούλεψε να μην τον επισκεφθεί, καθώς ήταν πολύ επικίνδυνο, μιας κι ανήκει κι ο ίδιος σε ευπαθή ομάδα.

Σε μια σφοδρή ακολουθία των γεγονότων, ο Στίβενς πέθανε τη Δευτέρα και η κηδεία του πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα με μόνο μια χούφτα ανθρώπων, λόγω της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο ιδρυτής του γκέι χωριού του Μάντσεστερ πέθανε από κορονοϊό
Ο ιδρυτής του γκέι χωριού του Μάντσεστερ πέθανε από κορονοϊό

Ο Γκριν μίλησε για τη θλίψη του, που κανένα άτομο δεν μπορεί να τον επισκεφθεί και να μιλήσει για τον αδερφό του εξαιτίας της πανδημίας:

“Ο κορονοϊός μου έχει κλέψει τον αδερφό μου. Αν οι άνθρωποι δεν πάρουν αυτό το πράγμα σοβαρά, μπορεί να χάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα» .
Δες και αυτό!