Το Manchester Pride γιόρτασε τα 10 χρόνια ισότητας στον γάμο

28/08/2023
από
Χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και σύμμαχοι κατέβηκαν στο Μάντσεστερ για το ετήσιο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το οποίο είχε γαμήλιο θέμα με σκοπό να γιορτάσει τα δέκα χρόνια ισότητας στον γάμο.

Το Manchester Pride, το οποίο είναι μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις υπερηφάνειας στη χώρα, ξεκίνησε τους εορτασμούς του στο Gay Village της πόλης (γειτονιά στο Μάντσεστερ) την Παρασκευή (25 Αυγούστου).

Το φετινό θέμα ήταν «Queerly Beloved» και επιλέχθηκε για να σηματοδοτήσει τη 10η επέτειο της νομιμοποίησης της ισότητας στον γάμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την ψήφιση του νόμου στις 17 Ιουλίου 2013.

Για τον εορτασμό της ισότητας στον γάμο, ένας τεράστιος στύλος που αποτελούνταν από όλα τα χρώματα της Pride σημαίας περιφέρθηκε μέσα στην πόλη, πλαισιωμένος από κουήρ άτομα με κάθε είδους γαμήλια ενδυμασία.

Μερικά από τα εκπληκτικά ρούχα, εμπνευσμένα από το γάμο, περιλάμβαναν κοστούμια με φούστες και παραδοσιακά λευκά νυφικά με δερμάτινα μπουφάν.

Η πρωταγωνίστρια της δεύτερης σεζόν του Drag Race UK, Bimini Bon-Boulash, μπήκε επίσης στο πνεύμα, πρωταγωνιστώντας στις εκδηλώσεις της Παρασκευής με ένα εκπληκτικό νυφικό σύνολο, με μαργαριταρένια κοσμήματα και διχτυωτά.

https://www.instagram.com/p/CwaM4EVNlGO/?utm_source=ig_web_copy_link

Στην υπόλοιπη παρέλαση συμμετείχαν περισσότερα από 200 άρματα από επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως το NHS, η IKEA, η Fighting with Pride και οι Real Housewives of Cheshire.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Manchester Pride, Mark Fletcher, επαίνεσε το φετινό συμπεριληπτικό πρόγραμμα, λέγοντας στην Manchester Evening News: «Είμαι πραγματικά υπερήφανος για τη ζωντανή ψυχαγωγία που έχουμε φέτος στο Gay Village Party.

«Το line-up είναι απλά απίστευτο … έχουμε ένα 96% κουήρ line-up και πάνω από το 51% είναι μη λευκά άτομα, 54% γυναίκες και το 42% είναι τρανς ή non-binary άτομα.

«Το 32% είναι επίσης ανάπηρα άτομα ή νευροδιαφοροποιημένα».

Ο Fletcher πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει απλώς το επίπεδο στο οποίο καταφέραμε να δημιουργήσουμε χώρο για όλα τα μέλη της κοινότητάς μας.

«Το να είμαστε σε θέση να μιλάμε γι’ αυτό, απλώς εδραιώνει το μήνυμα ότι υπάρχει πραγματικά μια θέση για όλα όταν γιορτάζουν την ταυτότητά τους στο Manchester Pride».
Δες και αυτό!