Ο Ιάπωνας ποπ σταρ Shinjiro Atae έκανε coming out

27/07/2023
από
Shinjiro Atae
Shinjiro Atae
Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο 34χρονος τραγουδιστής, Shinjiro Atae, έκανε coming out ως γκέι, ενώ βρισκόταν στη σκηνή στο Τόκιο της Ιαπωνίας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Ο Atae είναι περισσότερο γνωστός ως μέλος του J-pop γκρουπ AAA, το οποίο διαλύθηκε το 2021.

Μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών από τις ζωντανές εμφανίσεις, ο Atae εμφανίστηκε σε ένα πλήθος 2.000 θαυμαστών και έκανε μια εκπληκτική αποκάλυψη επί σκηνής:

«Σας σέβομαι και πιστεύω ότι αξίζετε να το ακούσετε απευθείας από εμένα. Για χρόνια πάλευα να αποδεχτώ ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αλλά τώρα, μετά από όλα όσα πέρασα, έχω επιτέλους το θάρρος να σας ανοιχτώ για κάτι. Είμαι γκέι». 

 Στο Instagram, ο Atae μοιράστηκε ένα κείμενο για να ανακοινώσει το coming out του:

«Μου πήρε πολύ καιρό για να μπορώ να πω ότι είμαι γκέι», εξήγησε. «Δεν μπορούσα να το πω ούτε στον εαυτό μου. Ωστόσο, συνειδητοποίησα ότι είναι καλύτερο, τόσο για μένα, όσο και για τους ανθρώπους που νοιάζομαι, συμπεριλαμβανομένων των θαυμαστών μου, να ζήσω τη ζωή αυθεντικά παρά να ζω μια ζωή, που δεν θα αποδέχομαι ποτέ αυτό που πραγματικά είμαι. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι που παλεύουν με το ίδιο συναίσθημα θα βρουν κουράγιο και θα ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι».

 Ο Atae πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ παιδιά ,από τα βάθη της καρδιάς μου, που στέκεστε δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, τα μέλη του προσωπικού, και τους συναδέλφους μου-μέλη των ΑΑΑ για την πλήρη υποστήριξή τους σε όλη αυτή τη διαδικασία».

Να θυμίσουμε ότι η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στο G7 που δεν έχει νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Αφού δέχθηκαν πιέσεις από ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι νομοθέτες ψήφισαν ένα «μειωμένο νομοσχέδιο LGBTQ+ αποδοχής» που υποστηρίζει την κατανόηση – αλλά δεν προσφέρει πραγματική νομική προστασία στα LGBTQ+ άτομα στην Ιαπωνία.
Δες και αυτό!