Ο Γιώργος Καπουτζίδης για τη σημασία του Pride

28/06/2024
από
Καλεσμένος στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3, ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για τον θεσμό του Pride και την ανάγκη του να γιορτάζεται από το σύνολο της κοινωνίας.

Με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του στο Pride του Βελγίου, ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αποκάλυψε ότι εκεί γιόρταζαν όλα τα άτομα, και όχι μόνο η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Το Pride θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας», πρόσθεσε. Παράλληλα επεσήμανε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την ισότητα, ωστόσο, υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί, καθώς «η ελληνική κοινωνία είναι πολλά διαφορετικά πράγματα». Μέρος του πληθυσμού επιθυμεί την αλλαγή της νοοτροπίας, ενώ υπάρχει και ο κόσμος που πεισματικά αρνείται να συμβαδίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«To Pride γίνεται για αυτόν τον λόγο, για όλους εμάς που περάσαμε από μια δύσκολη φάση στην εφηβείας μας ή στην ενήλικη ζωή μας. Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να καταλάβει τι ζει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο αν δεν το έχει βιώσει», είπε στη συνέχεια.

Ο σεναριογράφος τόνισε επίσης ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα είναι σημαντικό να υπερασπίζονται τις ζωές τους και να βάζουν όρια, ώστε «να μην να μην επιτρέψουν σε άλλους να ζήσουν τις δοκιμασίες που πέρασαν τα ίδια». Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι εδώ και χρόνια έχει απαλλαχθεί από άτομα που δεν τον σέβονται, ενώ δεν επιτρέπει στον κόσμο να τον προσβάλλει και να καθορίζει τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί να ζήσει τη ζωή του.
Δες και αυτό!