Ο Άρης Δαβαράκης παραχώρησε συνέντευξη στον Δημήτρη Γιαννόπουλο και την κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» την Κυριακή.

Ο γνωστός στιχουργός και δημοσιογράφος μίλησε και για τη σεξουαλικότητά του και για το coming out που είχε κάνει τη δεκαετία του 80.

«Διαπίστωσα σε μια ηλικία ότι είμαι γκέι και μάλιστα τότε ήταν η Μαλβίνα πολύ στα πάνω της και μου ζήτησε μια συνέντευξη, στην οποία και είπαμε να το πούμε. Το έβαλε και τίτλο, “Άρης Δαβαράκης: Είμαι ομοφυλόφιλος”. Θέλω να πω κάτι για να είμαι ειλικρινής. Έχασα πολύ νωρίς τους γονείς μου, αλλιώς δεν θα είχα στεναχωρήσει τη μάνα μου με μια τέτοια συνέντευξη και ίσως να ήταν και ένας θυμός. Είχα χάσεις του γονείς μου και ήμουν αγριεμένος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράμε φτερά και ψηλά τακούνια για να είμαστε γκέι. Γνώρισα ανθρώπους σοβαρότατους, αξιοπρεπέστατους, κυρίους οι οποίοι ήταν γκέι… Ο Γιάννης Τσαρούχης ήταν γκέι, ο Μάνος Χατζηδάκις ήταν γκέι, ο Κάρολος Κουν ήταν γκέι» συμπλήρωσε ο Άρης Δαβαράκης.


Σχόλιο συντάκτη: Ο Άρης Δαβαράκης ήταν από τα πρώτα άτομα στην Ελλάδα που έκαναν coming out. Έχοντας γράψει αυτό, καλό είναι να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να φοράμε (ως γκέι) φτερά ή ψηλά τακούνια, αν αυτό είναι που επιθυμούμε. Το ίδιο αξιοπρεπείς και σοβαροί παραμένουμε. 
Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!