Το σπίτι και το γραφείο του ανοιχτά γκέι γερουσιαστή των ΗΠΑ, Scott Wiener, στο Σαν Φρανσίσκο ερευνήθηκαν από την αστυνομία, μετά από απειλή θανάτου του.

Η απειλή στάλθηκε μέσω email στο The San Francisco Standard περίπου στις 6 το πρωί της Τρίτης (6 Δεκεμβρίου) με θέμα «Ο Scott Wiener θα πεθάνει σήμερα», ανέφερε η εφημερίδα.

Το email, το οποίο στάλθηκε με το όνομα Zamina Tataro, ισχυριζόταν ότι είχαν τοποθετηθεί βόμβες στο σπίτι του Wiener, ενώ απειλούσαν με πυροβολισμούς στο γραφείο του στο Σακραμέντο. Το μήνυμα αποκαλούσε τον δημοκρατικό γερουσιαστή “παιδόφιλο” και τον κατηγόρουσε για “καλλωπισμό.” 

Η αστυνομία δεν εντόπισε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σε μια δήλωση στο Twitter, ο Scott Wiener είπε ότι το περιστατικό «σχετιζόταν κυρίως» με την υποστήριξή του σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα – ενώ και στο παρελθόν είχε απειληθεί και παρενοχληθεί. Ιδιαίτερα, επεσήμανε τις αντιπαραθέσεις του με τη ρεπουμπλικανή γερουσιαστή Marjorie Taylor Greene, αλλά και τον δεξιό Charlie Kirk.

«Η ακραία ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική, που έχει κλιμακωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα δεξιά [sic] μέσα ενημέρωσης, έχει επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο», είπε, προσθέτοντας ότι «Οδηγεί σε παρενόχληση, καταδίωξη, απειλές και βία κατά της κοινότητάς μας».

 Ο Scott Wiener είπε ότι «θα πολεμώ πάντα για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» και «ποτέ δεν θα αφήσω αυτές τις απειλές να σταματήσουν τη δουλειά μου».

Είπε ότι η απειλή ήταν «ανησυχητική», σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη απειλή βόμβας, που αντιμετώπισε φέτος. Δήλωσε, ακόμη, στο Bay City News του NBC, πως εάν η προσωπική του ασφάλεια κινδυνεύει, «ας είναι έτσι».

«Το κάνω αυτό για να προσπαθήσω να βελτιώσω τις ζωές των ανθρώπων και δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσω ποτέ, από αυτούς τους νταήδες.» 

Επισήμανε, ακόμη, ότι η χρήση φράσεων, όπως η «προσπάθεια να καλλωπίσουμε τα παιδιά» βρίσκεται σε άνοδο στις ΗΠΑ, με τους ανθρώπους να στοχοποιούν drag queens και εκδηλώσεις, όπως drag story hours, όπου οι drag queens διαβάζουν παιδικά βιβλία.