Ο εθνικός φορέας σιδηροδρόμων της Γερμανίας «εκτροχιάζει» τα non binary άτομα

24/07/2023
Ο εθνικός φορέας σιδηροδρόμων της Γερμανίας Deutsche Bahn (DB), έχει κάνει βήματα ανάπτυξης για την ένταξη των non binary ατόμων. Σχεδόν…

Η Deutsche Bahn αναφέρει ότι «diversity στην DB σημαίνει diversity στα φύλα και στις ταυτότητες φύλου, στην κοινωνική προέλευση, στην εθνικότητα, στις θρησκείες, στις σωματικές και διανοητικές ικανότητες και στους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, όπως και diversity στις προοπτικές, στις δεξιότητες και στην επαγγελματική εμπειρία.

Η DB επέτρεψε πλέον στους 43.000 υπαλλήλους της (μηχανοδηγούς, ελεγκτές εισιτηρίων, σταθμάρχες και λοιπό προσωπικό πρώτης γραμμής), να αποφασίζουν αν επιθυμούν να φορούν φούστες ή παντελόνια και μαντήλια ή γραβάτες, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

Στον αντίποδα όμως, η εταιρία βρέθηκε στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο (OLG) της Φρανκφούρτης, όπου κρίθηκε ένοχη για διακρίσεις επειδή προσφώνησε έναν επιβάτη που δήλωσε non binary ως “κύριο” (Herr). Η εταιρεία τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο 250.000 ευρώ για κάθε περίπτωση στην οποία κάποιο non binary άτομο προσφωνείται εσφαλμένα.

Η DB παρ’όλη την non binary καμπάνια που προωθεί, δεν έχει αφαιρέσει ακόμα τους τίτλους (Κύριος/Κυρία – Herr/Frau) κατά την κράτηση εισιτηρίων.

Η εταιρία έχει δεχτεί πυρά τους τελευταίους μήνες για την καθυστέρησή της να επιτρέψει ουδέτερους ως προς το φύλο τίτλους όταν γίνεται κράτηση εισιτηρίων, ειδικότερα σε δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας (ICE). Η εταιρία αναφέρει ότι το εν λόγω ζήτημα θα κόστιζε εκατομμύρια ευρώ για να λυθεί, ενώ εταιρίες σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία, δεν αναγράφουν προσφωνήσεις. 

 
Δες και αυτό!