Ο Δημήτρης Νατσιός για τον 34χρονο που διώκεται επειδή καλούσε σε διαδήλωση κατά του EuroPride

01/07/2024
από
Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον 34χρονο που καλούσε σε διαδηλώσεις κατά του EuroPride.

Ο 34χρονος συλληφθέντας δικάζεται σήμερα, καθώς μέσα από συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό καλούσε σε ομοφοβικές διαμαρτυρίες κατά του EuroPride, κινήσεις που είχε ήδη απαγορεύσει η Ελληνική Αστυνομία.

Μαζί με τον βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος, Νίκο Παπαδόπουλο – ο οποίος πριν λίγες μέρες προχώρησε σε έντονα ομοτρανσφοβικές δηλώσεις σε εκπομπή του ANT1 – ο Δημήτρης Νατσιός έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη και κράτηση», σημειώνοντας ότι ο 34χρονος «έπραξε το καθήκον» και αντέδρασε «στη διαφθορά, στην επίθεση που γίνεται στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια».

«Ζούμε την απόλυτη παράνοια για την οποία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση», αλλά «δεν θα περάσει, η ΝΙΚΗ με σθένος θα αντιδράσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 34χρονος συνελήφθη την προηγούμενη Πέμπτη και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όπως επίσης για απείθεια επειδή μόλις είδε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει. Παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και καθώς η δίκη αναβλήθηκε, αποφασίστηκε η κράτησή του μέχρι σήμερα που ορίστηκε νέα δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι η διαμαρτυρία, για την οποία ο Δημήτρης Νατσιός εκφράζει τη συμφωνία και τη συμπαράστασή του, αλλά και κάθε σχετική (λοατκιφοβική) διαδήλωση απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας».
Δες και αυτό!