Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την ισότητα στον γάμο

803
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», και μεταξύ άλλων μίλησε για την ισότητα στον γάμο. 

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον δημοσιογράφο να ρωτάει: «ομοφυλόφιλος και κομμουνιστής γίνεται;», αφού προηγήθηκε μια κουβέντα γύρω από τον χριστιανισμό και τον κομμουνισμό.

«Το ΚΚΕ δεν είναι ομοφοβικό. Μάλιστα είμαστε το μοναδικό κόμμα που επιμείναμε στη Βουλή να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο που αφορά σεξουαλικό προσανατολισμό, ομόφυλα ζευγάρια και το bullying που δέχονται. Τα ρατσιστικά φαινόμενα που ζούμε και στη δική μας κοινωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αλλά σε αυτό το ζήτημα είμαστε κάθετοι, δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός. Πρέπει να υπάρχουν δικαιώματα, είναι ίσοι άνθρωποι, είναι εργαζόμενοι, άσχετα με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του καθενός. Πρέπει να υπάρχει ισότητα, και να παλεύουμε σαν ένας άνθρωπος ενάντια στον ρατσισμό. Και εκεί είναι το κρίσιμο ζήτημα, και όχι σε επιμέρους περιπτωσιολογίες», απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στο πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, και στο αν το ΚΚΕ θα το ψηφίσει.

«Καταρχάς θέλουμε να δούμε το ίδιο το νομοσχέδιο. Είπα πριν για τον ρατσισμό που έχουν οι εργαζόμενοι λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Άρα θέλουμε να δούμε το νομοσχέδιο συγκεκριμένα. Έχουμε έναν προβληματισμό αυτή τη στιγμή, γιατί επικεντρώνεται μόνο στο ζήτημα του γάμου. Γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που δεν έχουν ξεκαθαριστεί και δεν έχουν νομοθετηθεί, και με το σύμφωνο συμβίωσης. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν λυθεί ζητήματα υγείας, για παράδειγμα σε ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά», δήλωσε.

Συμπληρώνοντας είπε ότι πολλές φορές τα ίδια θέματα που αφορούν σε παιδιά και διαζύγια, δεν έχουν λυθεί ούτε στα ετερόφυλα ζευγάρια, φέρνοντας ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, και την αποδοκιμασία που δέχτηκε από τις φεμινιστικές οργανώσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.