Ο Barry Manilow αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν έκανε coming out νωρίτερα

77
Ο θρυλικός τραγουδιστής Barry Manilow εξήγησε γιατί δεν έκανε coming out δημόσια μέχρι τα 70 του χρόνια, υποστηρίζοντας ότι αν το έκανε όταν ήταν νεότερος, θα είχε «σκοτώσει την καριέρα του».

Ο Manilow, διάσημος για επιτυχίες όπως τα «Mandy», «Copacabana» και «Looks Like We Made It», παντρεύτηκε τον μάνατζερ του Garry Kief το 2014, αφού ήταν μαζί για 40 χρόνια.

Ο 80χρονος διασκεδαστής, ο οποίος έχει κερδίσει Grammy, Emmy και βραβείο Tony, έκανε coming out ως γκέι σε συνέντευξή του στο περιοδικό People το 2017, λέγοντας ότι η αντίδραση του κοινού στις φήμες για τη σεξουαλική του ταυτότητα, ήταν «τόσο όμορφη».

«Τώρα το να είσαι γκέι δεν είναι μεγάλο θέμα», δήλωσε ο Manilow στον Chris Wallace του CNN την Παρασκευή (10 Νοεμβρίου). «Τη δεκαετία του ’70 θα μπορούσε να σκοτώσει μια καριέρα».

Πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά «ποτέ» δεν ένιωσε πίεση να κρύψει ποιος ήταν, εξηγώντας: «Νομίζω ότι όλοι ήξεραν ότι ο Garry και εγώ ήμασταν ζευγάρι όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Manilow μίλησε επίσης για τον γάμο του με τη Susan Diexler το 1964, εξηγώντας ότι ενώ ήταν «πολύ ευτυχισμένος» που ήταν παντρεμένος μαζί της, και την «αγαπούσε πραγματικά», «δεν μπορούσε να αρνηθεί» τη σεξουαλικότητά του. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1966.

Ο Barry Manilow εξήγησε ότι ένας άλλος παράγοντας στην απόφασή του να μην κάνει coming out ήταν ότι είναι ένας ιδιωτικός άνθρωπος, και ότι «ήταν ευτυχισμένος που μιλούσε για τη μουσική».

Singer Barry Manilow holds microphone on stage

«Ειλικρινά, ήταν πολύ προσωπικό. Δεν ήθελα να μιλάω για την προσωπική μου ζωή ούτως ή άλλως… Ήμουν χαρούμενος που μιλούσα για μουσική. Αλλά το να μιλάω για την προσωπική μου ζωή ήταν κάπως τρομακτικό για μένα. Οπότε δεν το έκανα ποτέ», είπε.

Μιλώντας για τον σύζυγό του, ο Manilow εξήγησε: «Ο Garry στην πραγματικότητα έσωσε τη ζωή μου, γιατί καθώς η καριέρα μου εκτοξεύτηκε, ήταν όλα πολύ έντονα. Επιστρέφοντας σε ένα άδειο δωμάτιο ξενοδοχείου μπορείς να μπλέξεις άσχημα αν είσαι ολομόναχος νύχτα με τη νύχτα.

«Γνώρισα τον Garry ακριβώς όταν η καριέρα μου εκτοξεύτηκε και δεν χρειάστηκε να επιστρέψω σε εκείνα τα άδεια δωμάτια ξενοδοχείων. Είχα κάποιον να κλαίω και να γιορτάζω μαζί του».

Σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2017 στη Sharon Osbourne σχετικά με την απόφασή του να κάνει coming out, ο Barry Manilow παρατήρησε στο πλήθος που τον επευφημούσε: «Για να έχεις μια τέτοια αντίδραση, οι καιροί έχουν αλλάξει!».

Και πρόσθεσε: «Οι θαυμαστές μου και οι άνθρωποι που με αγαπούν θέλουν να είμαι ευτυχισμένος».