Ο Andrew Scott εξηγεί ξανά γιατί δεν του αρέσει ο όρος «ανοιχτά γκέι»

23/05/2024
από
Ο αγαπημένος ηθοποιός της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, Andrew Scott, ξεκαθάρισε γιατί δεν του αρέσει ο όρος «ανοιχτά γκέι», υπογραμμίζοντας ότι «φαίνεται λίγο φορτωμένος».

Ο πρωταγωνιστής του «All of Us Strangers» είχε ξεκινήσει μια συζήτηση νωρίτερα φέτος, όταν είπε δημόσια ότι θέλει να κρατήσει μια απόσταση από τη συγκεκριμένη φράση.

Τώρα, σε μια νέα συνέντευξη με το Variety, ο σταρ του «Ripley» αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα ξανά.

«Είναι υπέροχο να μπορείς να μιλάς για τη σεξουαλικότητα με ανοιχτό τρόπο», είπε. «Αλλά μερικές φορές αισθάνομαι ότι άλλοι άνθρωποι – και με τον όρο άλλοι άνθρωποι εννοώ τους στρέιτ ανθρώπους – δεν χρειάζεται να εξηγούν ή να μιλούν για τη σεξουαλικότητά τους κάθε φορά που πηγαίνουν στη δουλειά τους».

Ο Scott, του οποίου στα έργα περιλαμβάνουν επίσης το «Pride» και το «Fleabag», συνέχισε: «Η ιδέα ότι είμαι προκλητικός με το να είμαι ακριβώς αυτός που είμαι… Να είμαι ανοιχτός γι’ αυτό; Γιατί να μην είσαι ανοιχτός γι’ αυτό;».

«Αλλά η λέξη “ανοιχτά”, για μένα, απλά φαίνεται λίγο φορτωμένη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα φέτος, ενώ εμφανιζόταν στο εξώφυλλο του Attitude, ο ηθοποιός είχε πει: «Υπάρχει κάτι σε αυτή τη φράση που με κάνει να νιώθω άβολα για το τι υπονοεί. Ιδιαίτερα τώρα. Δεν βάζεις το “ανοιχτά” μπροστά από τις περισσότερες ιδιότητες ή χαρακτηριστικά. Και νομίζω ότι ίσως θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να την αποσύρουμε. Και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος σε αυτό».

Και κατέληξε: «Κατανοώ ότι ιστορικά χρειαζόμαστε μια λέξη που να αναγνωρίζει το γεγονός ότι υπάρχουν μερικές φορές γκέι άτομα, που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα να είναι ανοιχτά με αυτό.

«Το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό. Και έτσι, νιώθω ότι η λέξη ανοιχτά (out) το κάνει αυτό. Είναι πιο απλή. Κάνει τη δουλειά και με λιγότερες επιπτώσεις».
Δες και αυτό!