Ο Andrew Scott εξηγεί γιατί πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την έκφραση «ανοιχτά γκέι»

09/01/2024
από
Ο πρωταγωνιστής του All of Us Strangers Andrew Scott, εξήγησε γιατί ήρθε ο καιρός να σταματήσουμε να αποκαλούμε άτομα «ανοιχτά γκέι».

Ο 47χρονος Ιρλανδός ηθοποιός και πρωταγωνιστής του Fleebag, εξομολογήθηκε ότι ενοχλείται με τον όρο «ανοιχτά γκέι», κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για το The Hollywood Reporter, την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας με άλλα κινηματογραφικά αστέρια, συμπεριλαμβανομένων των Colman Domingo και Robert Downey Jr, ο Scott ανέδειξε ότι ο όρος «ανοιχτά γκέι» προτείνει ότι κάποιο έχει αποφασίσει να ζει ως ένα γκέι άτομο χωρίς ντροπή.

«Θέλω να μιλήσω για την κατάργηση της έκφρασης “ανοιχτά γκέι”», είπε αρχικά ο Scott.

«Είναι μια έκφραση που την ακούμε μόνο στα media. Δεν είσαι ποτέ σε κάποιο πάρτι και λες από δω ο ανοιχτά γκέι φίλος μου. Δεν το λέμε ποτέ», εξήγησε προκαλώντας τα γέλια των υπολοίπων.

«Γιατί βάζουμε το “ανοιχτά” μπροστά από αυτήν τη λέξη; Δεν λέμε ότι είσαι ανοιχτά Ιρλανδός, ή ανοιχτά αριστερόχειρας», συνέχισε.

«Υπάρχει κάτι σε αυτό που είναι λίγο κοντά στο “χωρίς ντροπή”. Είσαι ανοιχτός γι’ αυτό; Σχεδόν θα προτιμούσα το “χωρίς ντροπή”. Αν πρέπει να το πεις για να το καταλάβεις, πες out ενδεχομένως, ή, ξέρεις κάτι, μην το πεις καθόλου. Τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το αφήσουμε στην άκρη».

Οι υπόλοιποι ηθοποιοί φάνηκαν να συμφωνούν, και ιδιαιτέρως ο Domingo που είναι επίσης γκέι.

@hollywoodreporter

#andrewscott pitches why everyone should stop saying “openly gay” during the #thrroundtable for actors | watch the full #offscript episode on 1/7 at 9am et on sundance tv

♬ original sound – The Hollywood Reporter – The Hollywood Reporter

Ο Andrew Scott έκανε coming out ως γκέι το 2023, και πρόσφατα αποκάλυψε ότι παρακινούταν να κρατήσει τη σεξουαλική του ταυτότητα μυστική, όταν ξεκίνησε την καριέρα του.

«Άτομα της βιομηχανίας που θαύμαζα ειλικρινά και που ήθελαν το καλό μου, με παρακινούσαν να το κρατήσω για τον εαυτό μου», είχε δηλώσει στο GQ τον Νοέμβριο.

«Καταλαβαίνω γιατί μου έδωσαν τη συγκεκριμένη συμβουλή, αλλά χαίρομαι που κάποια στιγμή άρχισα να την αγνοώ».

Αυτό το διάστημα, ο Scott έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του ως ένας καταθλιπτικός συγγραφέας στην κουήρ ταινία All of Us Strangers. Πρωταγωνιστεί μαζί με τον ηθοποιό του Aftersun, Paul Mescal.

Επίσης, θα πρωταγωνιστήσει και στο Ripley, την προσαρμογή του θρίλερ The Talented Mr. Ripley από το Netflix.
Δες και αυτό!