Νότινχαμ: Ομοφοβική επίθεση με θύμα έναν γκέι άνδρα

10/01/2024
από
Ένας 32χρονος γκέι άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος μετά από μια έντονη ομοφοβική επίθεση στο Νότιγχαμ της Αγγλίας.

Ο Lewis North, ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, δήλωσε ότι δέχτηκε γροθιές, φτυσίματα και δαγκώματα, καθώς περπατούσε στο σπίτι του τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Ο North είπε στο PinkNews ότι το Σάββατο (6 Ιανουαρίου) απολάμβανε «την καλύτερη μέρα του 2024 μέχρι στιγμής», η οποία περιελάμβανε πεζοπορία, μπόουλινγκ με φίλου, έναν ΛΟΑΤΚΙ+ χώρο στο Νότιγχαμ, και μια νυχτερινή έξοδο.

Όμως, ενώ περπατούσε μόνος του σε ένα εμπορικό κέντρο, ισχυρίζεται ότι δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα που τον ακολουθούσε, μέχρι που έφτασε τόσο κοντά του που ένιωθε την αναπνοή του στον αυχένα του.

«Μου έλεγε ότι θα με δείρει και θα με σκοτώσει», είπε ο North. «Τότε άρχισε να με χτυπάει μέχρι που έπεσα στο έδαφος, και μετά ξεκίνησε να μου ρίχνει γροθιές».

Ο άνδρας τον αποκάλεσε «γαμημένο γκέι αγόρι» και «αδερφή», όπως εξομολογείται ο North.

Ο δράστης τον ρώτησε αν πιστεύει ότι είναι σωστό να είσαι γκέι και αν πρέπει να του επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους, αποκαλώντας τον «γαμημένο απόβρασμα».

Αφού πάτησε μια ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης στο τηλέφωνό του, ο North μπόρεσε να καλέσει την αστυνομία και τους φίλους του.

Lewis North

Ο επιθεωρητής James Walker, επικεφαλής για τα εγκλήματα μίσους της αστυνομίας του Νοτινχαμσάιρ, δήλωσε: «Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη όλες τις καταγγελίες για βία και εγκλήματα μίσους και για αυτό οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στην επίθεση στην οδό Milton στις 7 Ιανουαρίου γύρω στις 2.35 π.μ..

«Το θύμα υποστηρίχθηκε από τους αστυνομικούς στη σκηνή αφού δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο.

«Συλλάβαμε έναν 22χρονο άνδρα για σωματική βλάβη. Επί του παρόντος, το αντιμετωπίζουμε ως έγκλημα μίσους. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, και εμείς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το θύμα».

Η επίθεση έχει αφήσει τον North να νιώθει «φοβισμένος» και «αναστατωμένος». Είπε στο PinkNews ότι ακόμα δεν μπορεί να πάει στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά ότι δεν θέλει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του εξαιτίας μιας επίθεσης την οποία δεν προκάλεσε ο ίδιος.

Lewis bowling prior to the unprovoked attack.

«Αυτή τη στιγμή φοβάμαι να περπατάω μόνος μου, αλλά κάνω μικρά βήματα ώστε να γυρίσω πάλι στην κανονικότητά μου, και να σιγουρέψω ότι θα βγω από αυτό πιο δυνατός».

Πληροφορίες από PinkNews.
Δες και αυτό!