Νόμιμοι οι gay γάμοι σε όλες τις πολιτείες των Η.Π.Α

26/06/2015

o-leukos-oikos-egine-poluxrwmos-gia-tous-gay-gamous.w_lΜε μια ιστορική απόφασή του, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε σήμερα παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, κάτι που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε “ένα μεγάλο βήμα” προς την ισότητα.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε, με 5 ψήφους έναντι 4, ότι οι εγγυήσεις του Συντάγματος περί ίσης προστασίας έναντι του νόμου σημαίνουν πως οι Πολιτείες δεν μπορούν να απαγορεύουν τους γάμους μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Με την απόφαση, οι γάμοι αυτοί καθίστανται νόμιμοι και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ.

“Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στην πορεία μας προς την ισότητα”, έγραψε ο πρόεδρος Ομπάμα στο Twitter. “Τα γκέι και λεσβιακά ζευγάρια έχουν τώρα το δικαίωμα να παντρεύονται, όπως ακριβώς οποιαδήποτε άλλα. #LoveWins”.

Στιγμιότυπο 2015-06-26, 6.45.01 μ.μ.

 

Την ίδια στιγμή, ο λογαριασμός του Λευκού Οίκου στο Twitter άλλαζε χρώματα και υιοθετούσε την σημαία του ουράνιου τόξου και εμφανίστηκε το hashtag « «Η αγάπη Νικά» #LoveWins.

Στιγμιότυπο 2015-06-26, 6.47.35 μ.μ.

 

Ακόμη και η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου στολίστηκε με την ίδια σημαία.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!