Νίκος Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητά μας τα δικαιώματα του παιδιού»

10/01/2024
από
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι υποστηρίζει τον πολιτικό γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στην τεκνοθεσία. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Εμάς στο πρόγραμμά μας εδώ και πολλά χρόνια είναι η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Με απόλυτο σεβασμό στο συμφέρον του παιδιού και στα δικαιώματά του. Θα περιμένουμε να ακούσουμε και τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

«Αλλά εμάς η θέση μας είναι θεσμοθέτηση. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις για το θέμα των παιδιών. Στο θέμα του πολιτικού γάμου λέμε ναι, τα υπόλοιπα ζητήματα θα τα δούμε. Για εμάς προτεραιότητά μας είναι τα δικαιώματα του παιδιού».

Μετά τις επίμονες ερωτήσεις για το αν θα ψηφίσει ολοκληρωτικά το νομοσχέδιο και άρα το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τα παιδιά που ζουν στα ιδρύματα, χωρίς όμως πάλι να ξεκαθαρίζει τη στάση του. Ωστόσο, δήλωσε ότι το κόμμα κινείται με βάση τα δικαιώματα των παιδιών, εννοώντας έμμεσα ότι θα στηρίξουν το νομοσχέδιο.

«Σήμερα που μιλάμε υπάρχει η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ανάδοχοι. Σε μια κοινωνία, που δυστυχώς με στρεβλότητα, η αναδοχή θεωρείται από κάποιους ένα βήμα πριν από την υιοθεσία, δεν πρέπει να γίνει μια ώριμη συζήτηση;», πρόσθεσε.

Ενώ για το αν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας εντός του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος είπε: «Σε αυτά τα θέματα δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία».

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συζήτηση παρακάτω: 
Δες και αυτό!