Νίκος Ανδρουλάκης: «Είμαστε υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών»

16/01/2024
από
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ANT1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι η ισότητα στον γάμο «είναι εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα» του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, απάντησε: «Είναι εδώ και χρόνια στο πρόγραμμά μας. Δεν είμαστε αλά καρτ δικαιωματιστές. Είμαστε υπέρ της θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών».

Ενώ πρόσθεσε, ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Για εμάς προτεραιότητα είναι τα δικαιώματα και το συμφέρον των παιδιών», είπε στη συνέχεια.

Ωστόσο, ενώ στην αρχή της συνέντευξης επεσήμανε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι «αλά καρτ δικαιωματιστές», τόνισε ότι διαφωνεί με ένα εκ των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, αυτό της πρόσβασης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Συγκεκριμένα, σχετικά με την παρένθετη κύηση και με την απόφαση του πρωθυπουργού να μην την επιτρέψει στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:

«Αυτό μας έλειπε. Εμείς με μια αντίληψη που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία παιδιών με όνομα και φύλο, διαφωνούμε».

Συμπλήρωσε ότι πρώτα περιμένει να κατατεθεί ο νόμος και μετά να τοποθετηθούν ως κόμμα, ενώ κατέκρινε την επιθυμία για αποχή των διαφωνούντων βουλευτών.

«Εάν ήμουν εγώ πρωθυπουργός, θα συγκαλούσα την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος , θα άνοιγα διάλογο, θα έπειθα την πλειοψηφία του κόμματός μου και θα έφερνα την μεταρρύθμιση στη Βουλή για να ψηφιστεί κι από άλλα κόμματα. Και όχι να περιμένω να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά τα υπόλοιπα κόμματα.

«Είναι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια. Στης Νέας Δημοκρατίας ήταν;», είπε.
Δες και αυτό!