Ένας νέος νόμος στην Καλιφόρνια υπογράφεται από τον κυβερνήτη της Gavin Newsom που θα επιτρέπει στα κρατούμενα άτομα να τοποθετούνται σε φυλακές βάσει της ταυτότητας του φύλου τους.

Οι κρατούμενες/οι προβλέπεται ότι θα χωρίζονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Διορθώσεων και Αποκατάστασης της Καλιφόρνιας (CDCR), με βάση την ταυτότητα του φύλου τους και όχι με βάση το φύλο τους που αναγράφεται κατά τη γέννηση. Ωστόσο, αυτό θα γίνει μόνο εάν δεν υπάρχουν προβλήματα διαχείρισης ή ασφάλειας με μεμονωμένες/ους τρόφιμες/ους.

Ο νέος νόμος στην Καλιφόρνια απαιτεί τώρα από τις αρχές να ζητούν ιδιωτικά από τα άτομα που κρατούνται κατά τη διαδικασία εισαγωγής τους στη φυλακή, τη ταυτότητα φύλου τους και στη συνέχεια μπορούν να ζητήσουν να τοποθετηθούν σε μια εγκατάσταση που στεγάζει άνδρες ή γυναίκες.

Με το νέο νόμο, τα αιτήματα των κρατουμένων δεν μπορούν να απορριφθούν μόνο λόγω της ανατομίας τους και το κράτος θα πρέπει να παράσχει γραπτή δήλωση στον τρόφιμο που να εξηγεί την απόφαση και να τους δώσει την ευκαιρία να αντιταχθούν εάν πιστεύουν διαφορετικά.

Σε δήλωση, ο Κυβερνήτης είπε ότι η Καλιφόρνια έχει ορισμένους από τους ισχυρότερους νόμους υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη χώρα και το νομοσχέδιο είναι ένα βήμα μπροστά προς την ισότητα.

“Αυτοί οι νέοι νόμοι θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τις συνέπειες της COVID-19 στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, θα εγκατασταθεί ένα νέο ταμείο για την υποστήριξη των τρανς αδελφών μας, με προχωρημένη συμπερίληψη και επαρκείς προσπάθειες που διαφυλάσσουν την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών της Καλιφόρνια, ανεξάρτητα από το ποιες/οι είναι ή ποιο άτομο αγαπούν.” 

Οι Διοικητές της Μασαχουσέτης, της Νέας Υόρκης και του Ρόουντ Άιλαντ έχουν ήδη υπογράψει παρόμοιους νόμους που προστατεύουν τα κρατούμενα σε φυλακές άτομα.

Από φέτος η Καλιφόρνια προσφέρει non-binary επιλογή στις ταυτότητες