Νεοναζιστική ομάδα συμμετέχει σε διαμαρτυρία των Gays Against Groomers

01/08/2023
από
Credit: FreedomNews.Tv
Μια ομάδα οπλισμένων νεοναζί συμμετείχε σε μια αντί-τρανς διαμαρτυρία στο Γουισκόνσιν, την οποία διοργάνωσε η τρανσφοβική ομάδα Gays Against Groomers.

Σύμφωνα με το PinkNews, φωτογραφίες από την εκδήλωση δείχνουν ότι ορισμένοι από τους μασκοφόρους που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οπλισμένοι. Βέβαια, η οργάνωση Gays Against Groomers αποστασιοποιήθηκε από την ομάδα και ισχυρίστηκε ότι οι ένοπλοι άνδρες τους έστησαν ενέδρα.

Η νεοναζιστική ομάδα άρχισε να φωνάζει συνθήματα έξω από μια εκδήλωση του Pride της πόλης το Σάββατο (30 Ιουλίου). Η αντί-διαμαρτυρία όμως είχε ήδη οργανωθεί από την «ΛΟΑ» ομάδα Gays Against Groomers.

Η νεοναζιστική ομάδα, η οποία ονομάζεται Blood Tribe, προωθεί «σκληροπυρηνικές ρατσιστικές απόψεις» και στρέφει το μίσος της κατά «των Εβραίων, των ‘μη λευκών’ και της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» σύμφωνα με την Anti-Defamation League (ADL).

https://twitter.com/Esqueer_/status/1685441983966232576?s=20

Τα μέλη της διαδήλωσαν μαζί με τα μέλη της οργάνωσης Gays Against Groomers, τα οποία παρευρέθηκαν έξω από την εκδήλωση (Pride in the Park), κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά» και «Το Pride δεν είναι για παιδιά».

Η οργάνωση Gays Against Groomers δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2022 από την πολιτική επιστήμονα και δημιουργό περιεχομένου Jaimee Michell, η οποία έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι τα drag shows είναι μια μορφή «κατήχησης» και εκφράζει αντίστοιχα ψευδείς ισχυρισμούς ότι με το «πρόσχημα της υποστήριξης στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» συμβάλλουν στην «ιατρικοποίηση» των παιδιών.

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία προγραμματίστηκε έξω από το αντίστοιχο πάρκο, όπου πραγματοποιήθηκε μια ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειακή εκδήλωση, με drag queens και drag kings, και διάφορες δραστηριότητες.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο λογαριασμός στο Twitter της Gays Against Groomers πόσταρε για τη διαμαρτυρία της: «Το Watertown είναι μια μικρή πόλη. Ο πληθυσμός της είναι λίγο πάνω από 20.000 άτομα. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις μεγάλες πόλεις. Είναι ένας καρκίνος που έχει εξαπλωθεί παντού».

Στη συνέχεια μοιράστηκε πολλές εικόνες από την εκδήλωση, καμία από τις οποίες δεν φαινόταν να περιλαμβάνει τους νεοναζί δίπλα στους διαδηλωτές.

H Gays Against Groomers αρνείται ότι προσκάλεσε την ομάδα

Η ομάδα δήλωσε αργότερα απευθυνόμενη στα μέλη της νεοναζιστικής ομάδας, λέγοντας ότι καταδικάζει την «παρουσία των φιλο-ναζί» που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία της.

«Είμαστε απογοητευμένοι και εξοργισμένοι από την ανεπιθύμητη εισβολή εξτρεμιστικών ιδεολογιών σε μια εκδήλωση που προορίζεται να προστατεύσει και να υπερασπιστεί την ευημερία των παιδιών», έγραψε.

«Δεν μπορούμε πάντα να ελέγχουμε ποια άτομα μας ακολουθούν.

«Η GAG θέλει να διαβεβαιώσει τους υποστηρικτές και τους επικριτές της ότι δεν υποστηρίζει ούτε ευθυγραμμίζεται με καμία πολιτική ή εξτρεμιστική ιδεολογία και δεν μπορεί να ελέγξει ποιος επιλέγει να στήσει ενέδρα δημοσίως».

Βέβαια, να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει εκφράσει στο παρελθόν νεοναζιστικές απόψεις
Δες και αυτό!