Η κουήρ σειρά «Dickinson» που προβάλλεται από το Apple TV+ αναμένεται να έχει έτοιμη την τρίτη -και τελευταία σεζόν- στις 5 Νοεμβρίου.

Η δημιουργός Alena Smith μας ταξιδεύει στον 17ο αιώνα, όπου παρακολουθούμε μεταμοντέρνα εικόνα της ζωής της ποιήτριας Amherst, Emily Dickinson. Πρωταγωνιστεί η Hailee Steinfeld στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και η κουήρ ηθοποιός Ella Hunt, ως Sue Gilbert, η κουνιάδα της Emily και η μοναδική της αληθινή αγάπη.

Για το τέλος της σειράς, η Smith είπε τα εξής:

«Όταν ξεκίνησα να κάνω τη σειρά «Dickinson», την οραματίστηκα ως ένα ταξίδι τριών σεζόν, που θα έλεγε την ιστορία προέλευσης της μεγαλύτερης γυναίκας ποιήτριας της Αμερικής, με έναν εντελώς νέο τρόπο, αναδεικνύοντας τη συνάφεια και την απήχηση της Emily στην κοινωνία μας σήμερα. Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσο πλούσια και ικανοποιητική θα ήταν η εμπειρία της σειράς αυτής, και η απίστευτη χαρά ήταν να αφηγούμαστε την ιστορία της Emily μαζί με τη Hailee και το λαμπρό, παθιασμένο καστ μας.

«Ανυπομονώ να μοιραστώ την επική μας τελευταία σεζόν με τον κόσμο και να μεταφέρουμε το κοινό προς το τέλος της Emily στην ενηλικίωση, καθώς συνεχίζει να παλεύει για τη δική της ποιητική αλήθεια, ενώ έχει να αντιμετωπίσει τόσα πολλά θέματα, που αντιμετωπίζουμε και σήμερα.»

Η τρίτη σεζόν με δέκα επεισόδια εμβαθύνει στον «πιο παραγωγικό χρόνο της Emily ως καλλιτέχνιδα, που συμπίπτει με τον εμφύλιο πόλεμο στην Αμερική, και με μια εξίσου σκληρή μάχη, που διχάζει την οικογένειά της. Καθώς η Emily προσπαθεί να θεραπεύσει τους διχασμούς γύρω της, αναρωτιέται αν η τέχνη μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελπίδας και αν το μέλλον μπορεί να είναι καλύτερο από το παρελθόν.» 

«Πρόκειται για μια σειρά με βαθιά γυναικείο βλέμμα. Πρόκειται για μια κουήρ γυναίκα καλλιτέχνιδα. Και δημιουργείται από πολλές γυναίκες», είχε δηλώσει η Smith στο The Advocate για την 2η σεζόν.

«Όποτε μιλάω για το φύλο… δεν μου αρέσει καν να χρησιμοποιώ τις λέξεις «άνδρες» και «γυναίκες», επειδή δε μου αρέσει να βλέπω το φύλο έτσι. Μου αρέσει αυτό που κάνουν οι non-binary άνθρωποι. Αυτό είναι πολύ πιο ακριβές, όταν περιγράφουμε τον καθένα μας ως μοναδικό άτομο», είπε. «Και η Emily Dickinson και η ποίησή της έσπασαν κάθε είδους κουτιά, ορισμούς και όρια.»

Δείτε το teaser trailer παρακάτω

Οι 20 καλύτερες ΛΟΑΤ σειρές για να παρακολουθήσεις (Μέρος 2ο)