Νέα Υόρκη: Προστασία ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την κυβερνήτη

85
Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης υπέγραψε μια σειρά νομοθετημάτων για την προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της πολιτείας, με ρητά μέτρα προστασίας για τα νέα τρανς άτομα. 

Η Kathy Hochul υπέγραψε πέντε νομοσχέδια σε νόμο πριν από την παρέλαση του NYC Pride στο Μανχάταν την Κυριακή (25 Ιουνίου).

Ένα από τα ιστορικά νομοθετήματα, το S.2475-B/A.6046-B, καθιερώνει την πολιτεία ως «ασφαλές καταφύγιο» για τα τρανς νέα άτομα. Απαγορεύει σε φορείς και νόμους εκτός πολιτείας να παρεμβαίνουν στην παροχή φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης κλήτευσης ατόμων για νομικές διαδικασίες εκτός πολιτείας που αφορούν άτομα που έρχονται στη Νέα Υόρκη για φροντίδα.

Εν τω μεταξύ, το S.993-A/A.4903 απαιτεί από τις υπηρεσίες κατάχρησης ουσιών να παρέχουν θεραπεία σχετική με την ταυτότητα φύλου.

Περιληφθήκαν επίσης δύο νομοσχέδια σχετικά με την ουδέτερη ως προς το φύλο γλώσσα, τα οποία απαιτούν τη χρήση τέτοιων όρων στους πολιτειακούς νόμους και στους πολιτειακούς δικτυακούς τόπους, και ένα νομοσχέδιο που επικαιροποιεί τον ορισμό του «σεξουαλικού προσανατολισμού» στο νόμο της Νέας Υόρκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε «ετεροφυλοφιλία, ομοφυλοφιλία, αμφιφυλοφιλία ή ασεξουαλικότητα, είτε αυτή είναι πραγματική είτε γίνεται αντιληπτή ως τέτοια».

Σε ομιλία της πριν από την υπογραφή, η Hochul κατακεραύνωσε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ για την εισαγωγή ενός κύματος νομοθεσίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντάς την λανθασμένη και λέγοντας ότι κανένα άτομο στις ΗΠΑ δεν πρέπει να «υπομένει αυτές τις αδικίες».

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης ορίζονται από αξίες όπως η υιοθέτηση της «αγάπης και της ισότητας, της προόδου και της αποδοχής, της ενότητας και του εορτασμού», και τόνισε ότι η πολιτεία έχει ιστορία στην πρωτοπορία της προώθησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις ΗΠΑ.

Η Νέα Υόρκη παρουσιάζει στην υπόλοιπη χώρα ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, συνέχισε.

«Θα είμαστε πάντα αυτός ο φάρος για το υπόλοιπο έθνος σχετικά με το πώς να το κάνουμε σωστά».

Αργότερα, η Hochul δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δηλώσει πόσο υπερήφανη ήταν που υπέγραψε την «πρωτοπόρα» για το έθνος νομοθεσία.

Ο ηθοποιός Billy Porter, ο οποίος ήταν ένας από τους συνδιοργανωτές του NYC Pride, άσκησε κριτική σε αυτούς που εργάζονται κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

«Η Νέα Υόρκη δεν πηγαίνει προς τα πίσω, προχωράμε μπροστά. Θα υπερασπιστούμε την πρόοδο που έχουμε κάνει και θα την αξιοποιήσουμε», έγραψε ο πρωταγωνιστής του Pose στο Instagram. «Αν διώκεστε από τους νόμους της πολιτείας σας, μπορείτε να βρείτε ένα ασφαλές καταφύγιο εδώ».

Πριν από τον μήνα υπερηφάνειας πέρυσι, η Hochul ανακοίνωσε ότι οι άδειες οδήγησης, οι άδειες μαθητή και οι ταυτότητες μη οδηγών που εκδίδονται από τα γραφεία του Τμήματος Αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης θα μπορούσαν να έχουν την ουδέτερη ως προς το φύλο επιλογή, “Χ”, ως ένδειξη φύλου και, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η κυβερνήτης διόρισε τον πρώτο ανοιχτά τρανς άνδρα στην ιστορία των ΗΠΑ ως δικαστή.