Νέα Υόρκη: Περιπολικά φέρουν πολύχρωμο ακρωνύμιο κατά της αστυνομίας

0
170
Η εικόνα ενός περιπολικού του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD) με θέμα τον Μήνα Υπερηφάνειας προκάλεσε τις διαδικτυακές αντιδράσεις, λόγω ενός ακρωνυμίου κατά της αστυνομίας, στο χρώμα του ουράνιου τόξου.

Σύμφωνα με το PinkNews, η αστυνομία της Νέας Υόρκης αποφάσισε να ντύσει τα περιπολικά της με πολύχρωμα χρώματα και νέα συνθήματα για να γιορτάσει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα κατά τη διάρκεια του Μήνα Υπερηφάνειας.

Ο Επίτροπος Keechant Sewell ανέβασε στο Twitter μια εικόνα των νέων περιπολικών την Παρασκευή (2 Ιουνίου) για να γιορτάσει τον Μήνα Υπερηφάνειας. Ο Sewell δήλωσε ότι η Gay Officers Action League NY έχει «επιδείξει ακλόνητη δέσμευση για την προώθηση της καθολικής αποδοχής και ένταξης όλων των μελών της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας» όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τα βιονικά τους μάτια παρατήρησαν ότι το σχέδιο Pride μπορεί, στην πραγματικότητα, να περιλαμβάνει μια αναφορά κατά της αστυνομίας.

«All Colors Are Beautiful» (Όλα τα χρώματα είναι όμορφα) είναι τυπωμένο στο πλάι του οχήματος, το οποίο θα μπορούσε να συντομογραφηθεί ως το αντί-αστυνομικό ακρωνύμιο «ACAB» (All Cops Are B*****ds). Το σύνθημα είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο και ακούστηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας μετά τη δολοφονία του George Floyd το 2020.

Οι χρήστες του Twitter έσπευσαν να επιτεθούν στην εμφάνιση του αρκτικόλεξου στο σχέδιο του NYPD Pride Month, αποκαλώντας τον εγκέφαλο πίσω από το σχέδιο «ήρωα».

https://twitter.com/StrewthQueen/status/1664757436052566017?s=20

Τελικά, είναι ασαφές αν το σύνθημα προστέθηκε σκόπιμα από τον σχεδιαστή ή αν ήταν απλώς μια παράβλεψη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης σχετικά με το νόημα του ακρωνύμιου.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει μακρύ ιστορικό βίαιων ενεργειών εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και άλλων περιθωριοποιημένων ομάδων.

Αυτό περιλαμβάνει τη βίαιη αστυνομική επιδρομή στο Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη το 1969, η οποία πυροδότησε την αντίσταση και αποτέλεσε καταλύτη για τον σύγχρονο αγώνα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δεν είχε ζητήσει συγγνώμη για την αστυνομική βία και τις διακρίσεις των αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο Stonewall Inn μέχρι το 2019.

Η αστυνομική δύναμη καλωσόρισε φέτος τον Μήνα Υπερηφάνειας με τη σύλληψη της Qween Jean, μιας μαύρης τρανς ακτιβίστριας, μετά από μια διαμαρτυρία Trans Revolution στο Washington Square Park την Τετάρτη (31 Μαΐου), όπως ανέφερε η εφημερίδα The Villager.

Η συγκέντρωση καταδίκαζε την αύξηση της αντί-τρανς νομοθεσίας και τη θανατηφόρα βία κατά των τρανς ατόμων σε όλες τις ΗΠΑ.

Η Qween, η οποία οργάνωσε τη διαμαρτυρία, συνελήφθη με την κατηγορία της χρήσης μεγάφωνου χωρίς άδεια και οδηγήθηκε σε ένα φορτηγάκι της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ενώ άλλα άτομα απαίτησαν να αφεθεί ελεύθερη η τρανς ακτιβίστρια.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει επίσης καταδικαστεί επειδή φέρεται να έδωσε δωρεάν βόλτες σε μέλη των Proud Boys μετά τη διαμαρτυρία της ακροδεξιάς ομάδας για μια εκδήλωση με drag show τον Δεκέμβριο.

Το 2021, η αστυνομία συνέλαβε μια τρανς έφηβη έξω από τον Πύργο Τραμπ για διαμαρτυρία για τις ταραχές στο Καπιτώλιο, αλλά άφησε χιλιάδες λευκούς ρατσιστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Το 2019 αστυνομικοί του NYPD πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Kawaski Trawick, έναν μαύρο τρανς άνδρα, στο σπίτι του.