Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό γυναίκας από αστυνομικούς στη Ν. Σμύρνη

0
192

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του 19χρονου που έχει καταγραφεί σε βίντεο να πέφτει πάνω του μηχανή της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη την 9η Μαρτίου, μετά από μαζική διαμαρτυρία για το όργιο ωμής αστυνομικής βίας δύο μέρες πριν που είχε προκαλέσει γενική κατακραυγή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού, για το οποίο έχει διαταχθεί ΕΔΕ κι έχουν ταυτοποιηθεί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, φίλη του νεαρού φέρεται να επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του αλλά και να κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε η ίδια με χέρια και πόδια από αστυνομικό, ενώ εξυβρίστηκε από άλλους.

Σύμφωνα με το «tovima.gr», η γυναίκα προσκόμισε βίντεο που αποτυπώνει τον ξυλοδαρμό της και που δεν βρίσκεται ανάμεσα στα ντοκουμέντα, τα οποία είχαν δει έναν μήνα πριν το φως της δημοσιότητας.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το γεγονός να έχει προσκομιστεί οπτικοακουστικό υλικό από τη στιγμή που η έρευνα συνεχίζεται, με δεδομένο ότι αποτελεί συνήθη πρακτική οι μάρτυρες να παρουσιάζουν και νέα στοιχεία όταν φτάνουν να καταθέσουν.

Θυμίζουμε πως ο 19χρονος έχει καταγγείλει ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν με κλομπ στο κεφάλι και τον έβριζαν μετά τη σύλληψη του. Η μαρτυρία του για την προσωρινή κράτησή του στη ΓΑΔΑ περιλαμβάνει επίσης καψώνια, πολύωρη απαγόρευση επικοινωνίας με δικηγόρους, αλλά και περιγραφή ειδικού καθεστώτος για συγκρατουμένους του. Για το τραύμα στο κεφάλι του διαθέτει ιατρική γνωμάτευση και εξέταση από ιατροδικαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχείο οδηγούνται τα τέσσερα από τα επτά περιστατικά, για τα οποία η αρμόδια Υπηρεσία αναγκάστηκε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα, με εντολή του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο είχε υποσχεθεί «αναλυτική ενημέρωση» για την κάθε μία καταγγελία.