Μπέρμιγχαμ: Του επιτέθηκε «επειδή κρατούσε το χέρι ενός άλλου άντρα»

12/10/2021
από
Μπέρμιγχαμ
Μπέρμιγχαμ

Στο κέντρο της πόλης του Μπέρμιγχαμ, ο John-Paul Kesseler έμεινε αιμόφυρτός τα ξημερώματα της Κυριακής (10 Οκτωβρίου) μετά από ομοφοβική επίθεση.

Ο Kesseler επέστρεφε στο ξενοδοχείο του με έναν φίλο του μετά από μια βραδινή έξοδο και πιστεύει ότι στοχοποιήθηκε για έναν και μόνο λόγο – «επειδή κρατούσε το χέρι ενός άλλου άνδρα.»

«Υπήρχε κάποιος έξω από το αυτοκίνητό του και μας παρατήρησε», είπε στο BirminghamLive. «Μας είπε ότι δεν πρέπει να πιανόμαστε από το χέρι, και του είπα: «Ποιο είναι το πρόβλημα;»

«Άρχισε να γίνεται επιθετικός και βρήκε ένα άδειο μπουκάλι κρασί στο αυτοκίνητό του. Δεν σκεφτόμουν πραγματικά ότι κινδυνεύαμε, έτσι δεν έδωσα καμία προσοχή και σκέφτηκα: «Ας φύγουμε.»

«Δεν τον είδα να έρχεται και ξαφνικά το επόμενο που κατάλαβα ήταν το χτύπημα στο κεφάλι μου. Ένιωσα ότι αιμορραγούσα, ένιωθα αίμα να στάζει στα ρούχα μου. Ήμουν λίγο ζαλισμένος. Κάλεσα αμέσως την αστυνομία και ο δράστης πήγε πάλι στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε με έναν λοστό. Σήκωσα το χέρι μου για να τον εμποδίσω και ο λοστός χτύπησε στο μπράτσο μου.»

 Μετά από αυτό ο δράστης τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του, αφήνοντας τον Kesseler να αιμορραγεί στο δρόμο.

«Θεέ μου, γαμώτο, ήμουν τόσο θυμωμένος εκείνη τη στιγμή», έγραψε στο Twitter μετά την επίθεση. «Ακριβώς έξω από ένα γκέι μαγαζί, τον υποτιθέμενο ασφαλή χώρο μας, αυτοί οι κρετίνοι αισθάνονται αρκετά άνετα για να το κάνουν αυτό.»

«Το χειρότερο όμως που συνέβη απόψε δεν ήταν αυτό, το περίεργο δεν ήταν το μπουκάλι που έσπασε στο κεφάλι μου, ήταν οι άνθρωποι που το είδαν να συμβαίνει και προσπαθούσαν να το δικαιολογήσουν λέγοντάς μου να το δικαιολογήσω: «Ναι, αλλά δε συμφωνούμε με αυτά τα ΛΟΑΤΚ πράγματα.»

Η αστυνομία και το ασθενοφόρο έφτασαν γρήγορα και ο Kesseler πέρασε αρκετές ώρες στο νοσοκομείο Queen Elizabeth. Ευτυχώς οι τραυματισμοί του δεν ήταν σοβαροί.

Η πόλη έχει δει μια σειρά από εγκλήματα μίσους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου ενός γκέι ζευγαριού που ξυλοκοπήθηκε με γυάλινα μπουκάλια και μιας τρανς γυναίκας που μαχαιρώθηκε έξω από το σπίτι της.

Η αστυνομία του West Midlands είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εντείνει τις περιπολίες της μετά τις επιθέσεις. Απαντώντας στο τελευταίο περιστατικό, δήλωσε: «Ερευνούμε περιστατικό άνδρα, που δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο Μπέρμιγχαμ τα ξημερώματα χθες το πρωί (10 Οκτωβρίου). Κατανοούμε ότι το να έχουμε ένα έγκλημα μίσους είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και προκαλεί αναστάτωση και θέλουμε να καθησυχάσουμε όποιον στοχοποιηθεί ότι θα τον ακούσουμε, η αναφορά του θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και θα αναλάβουμε δράση.»

Η βουλευτής του Μπέρμιγχαμ, Shabana Mahmood, καταδίκασε την αύξηση των εγκλημάτων μίσους και είπε ότι είχε ζητήσει «ταχεία δράση» από την αστυνομία του West Midlands.

«Είμαι βαθιά ανήσυχη που πληροφορούμαι μια άλλη επίθεση σε μέλος της ΛΟΑΤ+ κοινότητας του Μπέρμιγχαμ κοντά στην Hurst Street. Δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος μίσους στην πόλη μας», έγραψε στο Twitter.

Ο Kesseler τέλος δήλωσε:

«Είμαι πολύ ευγνώμων στον [διευθυντή του Birmingham Pride] Lawrence Barton που με κάλεσε να μιλήσω μαζί του και τον επιθεωρητή του Southside, όπου μπορέσαμε να ρωτήσουμε ποια μέτρα επρόκειτο να ληφθούν και πώς σχεδιάζουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της κοινότητάς μας.

«Πιστεύω την ειλικρίνειά τους, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα».
Δες και αυτό!